donderdag, mei 2, 2024
HomeBasketballCeltics slaan 17-punten achterstand om en winnen wedstrijd twee

Celtics slaan 17-punten achterstand om en winnen wedstrijd twee

De Boston Celtics hebben een goede uitgangspositie opgebouwd in de play-offs ondanks een achterstand van 17 punten op een bepaald moment, met een 2-0 voorsprong tegen de Brooklyn Nets. De Philadelphia 76ers, ondertussen, zijn slechts één overwinning verwijderd van het bereiken van de play-offs.

Celtics houden Durant in bedwang

DB-landsspeler Daniel Theis speelde woensdagavond (plaatselijke tijd) met 15 punten en zeer sterk verdedigend werk een grote rol in de 114-107 zege. In de tweede thuiswedstrijd hadden de gastheren tot ver in het laatste kwart nodig voor hun eerste eigen voorsprong op 94-92 na een ruime achterstand, maar lieten daarna de Nets rond Kevin Durant en Kyrie Irving niet meer terugkomen.

Durant had grote moeite met de agressiviteit van de verdediging en raakte slechts vier van zijn 17 pogingen van het veld. In de tweede helft, scoorde hij al zijn punten met vrije worpen. De beste speler van The Nets was met 27 punten uiteindelijk toch de meest succesvolle gooier van de wedstrijd.

Irving had ook geen bijzonder goede avond en scoorde ook maar vier keer in de wedstrijd. De in Australië geboren moslim verliet kort het interieur in het eerste kwart en keerde terug uit de kleedkamer met een banaan en meer eten. Irving is aan het vasten tijdens de Ramadan en eet alleen na zonsondergang en voor zonsopgang.

De volgende twee wedstrijden in de play-off series zijn nu in Brooklyn. Wie het eerst vier overwinningen heeft, gaat door naar de volgende ronde van de laatste acht teams.

Embiid maakt Philadelphia’s derde overwinning perfect

Na een sterk optreden in Toronto hebben de Philadelphia 76ers nog maar één overwinning nodig om door te gaan naar de tweede ronde. Tegen de Raptors spaarden de favorieten zich voor de verlenging zonder één keer in de speeltijd te hebben geleid. Slechts 0,9 seconde voor het einde van de extra vijf minuten sloeg Joel Embiid een opmerkelijk schot om er 104-101 van te maken voor de 76ers en de derde overwinning in de reeks te voltooien. Isaac Bonga kwam niet opdagen voor de Raptors.

Dankzij DeRozan: Bulls pakken game twee tegen de Bucks – zorgen om Middleton

Verdedigend kampioen Milwaukee Bucks heeft de serie opener tegen de Chicago Bulls verloren. Na de winst in de opener was er een 110:114, de uitblinker was Bulls prof DeMar DeRozan met 41 punten. Voor de 32-jarige Californiër betekende dit een nieuw record in zijn carrière in de play-offs. Zijn goede optreden werd geflankeerd door belangrijke worpen van Nikola Vucevic en Zach LaVine. Voor de Bucks, Giannis Antetokounmpo miste net een triple-double.

Verdedigend kampioen Milwaukee maakt zich zorgen om Khris Middleton. De aanvaller blesseerde zich aan zijn knie tijdens het draaien in het laatste kwart en had, volgens een eerste diagnose, ernstige verstuikingen van de gewrichtsbanden die hem, afhankelijk van de ernst, tot vier weken aan de kant kunnen houden. Dit maakt het onwaarschijnlijk dat de Olympisch kampioen van 2021 in de derde wedstrijd op de vloer zal staan.