donderdag, mei 16, 2024
HomeBasketballBucks rond Giannis een te groot nummer voor de Knicks

Bucks rond Giannis een te groot nummer voor de Knicks

Giannis Antetokounmpo was met de Milwaukee Bucks op pad in New York en vierde in Madison Square Garden een onbedreigde 130:111 overwinning op de Knicks.

Antetokounmpo speelde ook een grote rol in het succes met 28 punten, zeven assists en evenveel rebounds – het was overigens de zevende overwinning op rij voor de Bucks. De Griek werd gesteund door shooting forward Khris Middleton, die 20 punten scoorde. De Bucks waren over de hele linie overtuigend, speelden in een hoog tempo en blonken uit met een sterk schietpercentage (52,7 procent uit het veld en 50 procent van buiten).

De bezoekers bouwden al snel een comfortabele voorsprong op en zorgden al vroeg voor duidelijkheid met een 11:0 run in het vierde kwart, waardoor het op een gegeven moment 114:92 stond. Opbouwspeler Damian Lillard had 19 punten, negen rebounds en zeven assists, terwijl shooting guard Malik Beasley (19 punten) vijf drietjes raak schoot.

De Knicks, die slechts negen van de 29 driepunters van buiten maakten en ook een zwakker percentage van het veld hadden dan de bezoekers (41/93, 44,1 procent), werden niet geholpen door een briljante Jalen Brunson (36 punten). Ze verloren voor de negende keer op rij van Milwaukee en zullen zo snel mogelijk iets moeten bedenken als ze maandag (18.00 uur CET) weer een eenzijdige wedstrijd willen voorkomen als ze de Bucks ontmoeten in de Christmas Game.

Naast Brunson leverde ook power forward Julius Randle (26 punten) een goede prestatie, terwijl de Duitse center Isiah Hartenstein 12 punten en 13 rebounds scoorde – en dat in 33 minuten spelen, met alleen Randle (34) en point guard Brunson (37) langer op het veld.

De overwinning zette de kampioenen van 2021 op voorsprong in de race om de eerste plaats in de Eastern Conference en zette de Boston Celtics onder druk.