maandag, april 29, 2024
HomeBasketballBonn verslaat Ludwigsburg opnieuw

Bonn verslaat Ludwigsburg opnieuw

Aan het einde van de groepsfase in de ronde van 16 van de Champions League verslaat Bonn Ludwigsburg opnieuw en verzekert zich van de eerste plaats. Ludwigsburg eindigt tweede

Telekom Baskets Bonn heeft zich verzekerd van een thuisplaats in de kwartfinales van de Basketball Champions League tegen MHP Riesen Ludwigsburg. De Duitse runners-up wonnen woensdag in Ludwigsburg met 85:81 (52:49) om als eerste te eindigen in Groep J. Silas Melson van Ludwigsburg was de beste scorer met 23 punten. Glynn Watson (17) scoorde het vaakst voor Bonn.

Terwijl Bonn nu twee keer thuis mag spelen in de best-of-three serie in de kwartfinales, moet Ludwigsburg twee wedstrijden weg spelen als groep runners-up. Beide ploegen hadden zich voor de wedstrijd al geplaatst voor de ronde van de beste acht.

Bonn was nauwkeuriger in het eerste kwart. Ludwigsburg speelde geconcentreerder in het tweede kwart, vooral aanvallend, en kwam steeds dichterbij. Na rust nam de thuisploeg van hoofdcoach Josh King het initiatief en draaide de wedstrijd om. Ludwigsburg had nu een hoger schotpercentage, vooral vanaf de driepuntslijn.

De hoop op groepswinst was echter snel vervlogen, want Bonn kwam aan het begin van het laatste kwart weer terug in de wedstrijd en maakte gelijk. De Telekom Baskets speelden daarna geconcentreerd, hielden hun schotpercentage hoog en namen weer een kleine voorsprong. Telkens als Ludwigsburg het gat weer dichtte, maakte Bonn het weer groter