vrijdag, mei 17, 2024
HomeBundesligaBloederige exit van Goretzka: "Brutaal gebruik van ellebogen"

Bloederige exit van Goretzka: “Brutaal gebruik van ellebogen”

Na de 0:1 nederlaag bij Villarreal gaf Bayern-trainer Julian Nagelsmann het startsein voor Leon Goretzka. Hij zou niet verbaasd zijn geweest over een penalty.

Omdat hij hem “voorzichtig wil opbouwen” na de lange blessurepauze, bracht Julian Nagelsmann woensdagavond Leon Goretzka als wildcard in Villarreal. Hem ongeveer een half uur later vervangen was echter geen onderdeel van het plan van de Bayern-coach voor de eerste etappe van de kwartfinale van de Champions League.

Het was nog maar de derde minuut van de rust toen Villarreal-centrumback Pau Torres Goretzka een elleboog in het gezicht gaf in een luchtduel in zijn eigen strafschopgebied, net voor hij een voorzet van Lucas Hernandez wegkopte. Goretzka, in de 62e minuut invaller voor Thomas Müller, bleef bloedend achter en kon niet verder. Marc Roca kwam voor hem in de laatste seconden.

Ondanks de bloederige beelden, heeft Goretzka blijkbaar geen ernstiger verwondingen opgelopen. Nagelsmann sprak na de 1-0 nederlaag van een “kleine snee” en een “blauw oog” bij de 27-jarige en beschreef het tafereel als volgt: “Het is een brute elleboog, maar ik weet niet honderd procent of het een penalty is, want Leon komt van achteren, Pau kopt de bal weg en Leon raakt zijn elleboog in het gezicht terwijl hij de bal kopt.

Pau “heeft Goretzka helemaal niet gezien”, aldus Nagelsmann, en de elleboogstoot was vanuit zijn oogpunt dan ook “niet opzettelijk”. Toch zou hij niet verbaasd zijn geweest over een laat penalty-fluitje: “Ik denk niet dat iemand mag klagen als er een penalty wordt gegeven,” zei Nagelsmann. “Maar ik klaag nu ook niet, want die was er niet. Voor mij is het geen duidelijke straf. “