vrijdag, mei 17, 2024
HomeBasketball"Betekent iets meer": Irving blinkt uit met 60 punten bij Nets

“Betekent iets meer”: Irving blinkt uit met 60 punten bij Nets

Kyrie Irving evenaarde de seizoensbesttijd die een dag eerder nog door Karl-Anthony Towns was neergezet in de uitzege van de Brooklyn Nets.

Berlijnse broers Moritz en Franz Wagner waren er live bij toen Irving meer punten scoorde dan ooit tevoren in zijn NBA-carrière – zij het als een zwaarbevochten tegenstander. Irving scoorde 60 punten in de 150-108 overwinning van de Brooklyn Nets op de Orlando Magic, waarbij hij alle acht driepunters van zijn team raakte op dinsdagavond (lokale tijd). “Na de eerste helft probeerden we te voorkomen dat hij zijn handen aan de bal zou krijgen – zelfs dat werkte niet echt. Je mag zulke spelers niet te vroeg op hun gemak laten komen,” zei Franz Wagner, die eindigde met 16 punten. Moritz Wagner had er 17, maar dat kon niemand wat schelen die avond in Orlando.

Het nummer één gespreksonderwerp was de prestatie van Irving, die niet in aanmerking komt voor thuiswedstrijden in New York omdat hij geen Corona-vaccinatie heeft, nu hij de eerste speler in de geschiedenis van de NBA wordt die 60 punten scoort na een pauze. “Het voelde alsof hij al mijn hoogtepunten uit mijn carrière had in de eerste 12 minuten van de wedstrijd,” zei coach Steve Nash over de point guard.

Towns had net een seizoensbeste gescoord de dag ervoor

Zelfs Kevin Durant, die zondag met 53 punten uitblonk tegen de New York Knicks, was met zijn 19 punten slechts een helper in de show van Irving. Durant en Irving zijn nu de eerste teamgenoten in de geschiedenis die ten minste 50 punten scoren in opeenvolgende NBA-wedstrijden. Een dag eerder scoorde Karl-Anthony Towns 60 punten voor de Minnesota Timberwolves, een beste seizoenscore die Irving nu heeft geëvenaard.

“Als je als kind veel punten scoort, betekent dat iets. Als je het hier in deze competitie doet, tegen de beste atleten, betekent het iets meer,” zei Irving na zijn beste wedstrijd uit zijn carrière. Hij heeft alleen in de eerste helft al 41 punten gemaakt. De laatste keer dat de grote Kobe Bryant er meer had was met zijn 42 in maart 2003.