woensdag, mei 1, 2024
HomeSerie ABennacer's volley zet Milan's work-rate run voort

Bennacer’s volley zet Milan’s work-rate run voort

Milan blijft de maat der dingen in de Serie A. Hun nipte overwinning op Cagliari Calcio deze zaterdag was hun derde 1-0 work-rate overwinning op rij – inclusief een droom doelpunt en een scramble met Zlatan Ibrahimovic.

Aan het begin van het seizoen had Milan meer magie en scoorde meer doelpunten. Maar zoals iedereen weet: zelfs een 1-0 overwinning leidt tot het gewenste resultaat. En deze zaterdag, scoorden de Rossoneri hun derde op rij.

Hoe is het zo gekomen? Op een harde manier. Na een aanvankelijk druk AC begin, waarin Giroud vrij voor doelman Cragno scoorde (7e minuut), Kessié met een schot tegen de paal (12e) en Brahim Diaz (13e) niet tot scoren kwam, kabbelde een groot deel van de actie gewoon voort.

Dit was ook te wijten aan het feit dat de hardwerkende Sardiniërs in hun thuisstadion niets creatiefs konden bedenken om de twee doelspelers Pavoletti en Joao Pedro in de schijnwerpers te zetten. Alleen Grassi had een gevaarlijk schot van afstand (37.)

Bennacer dondert, de lat redt

Twee dingen maakten het verschil op het einde.

Eerst begon Milan na de hervatting met veel druk, en Theo, die deze avond echt op dreef was, testte doelman Cragno met een afstandschot (51e). Even later het hoogtepunt van de wedstrijd: Giroud dribbelde een schot in het midden van het strafschopgebied voor de op de loer liggende Bennacer. De 24-jarige had niet veel tijd nodig om de bal aan de linkerkant in het doel te schieten (59e).

In de slotfase gingen de Lombarden echter te veel rusten op Sardinië en maakten ze de tegenaanvallen niet af voor een mogelijke 2:0, die zich bijna wreekten. Vooral in de 90e minuut in een ongelooflijke scène: Na een scherpe voorzet vanaf de rechterkant, wild card Keita Baldé miste op een haar na voordat Pavoletti sprong op de bal en raakte de dwarsbalk met een kopbal van dichtbij. Marin deed ook mee, maar de bal wilde er niet in. Ook omdat Bennacer en keeper Maignan ter plaatse waren.

Ook met de nodige portie geluk scoorde Milan eindelijk zijn 20e driepunter, en verstevigde daarmee de eerste plaats vóór Napoli (2-1 tegen Udinese) en de opnieuw falende kampioen Inter (slechts 1-1 tegen Florence).

Pesten en racisme?

Onaangename bijkomstigheid: Direct na het laatste fluitsignaal laaide de woede nog op bij de spelers, er ontstond een minutenlange enorme ruzie op het veld. Onder hen was de late invaller Ibrahimovic, die in gevecht raakte met enkele Cagliari spelers en werd vastgehouden of weggeduwd door zijn eigen collega’s. Mogelijke aanleiding: Milan-prof Tomori, die sinds zijn overstap van Chelsea in de zomer van 2021 steeds meer een instituut is geworden, werd naar het schijnt door de menigte gemolesteerd. De komende dagen zal blijken of dit een geval van racistische uitlatingen was.