zondag, mei 5, 2024
HomeBasketballBelangrijke overwinningen voor Heidelberg en Oldenburg

Belangrijke overwinningen voor Heidelberg en Oldenburg

De inhaalwedstrijden in de Basketball Bundesliga zijn woensdag geëindigd met overwinningen voor clubs uit de kelder.

MLP Academy Heidelberg won woensdagavond met 82:70 (36:28) bij play-off kandidaat BG Göttingen. Het team van Göttingen had het gedurende grote delen van de wedstrijd enorm moeilijk. Vooral aan de aanvallende kant miste de bal veel te vaak het doel. De Heidelbergers profiteerden hiervan, raakten hun tweepuntschoten beter en stonden bij vlagen zelfs met 22 punten voor.

In de tweede wedstrijd van de avond vierde EWE Baskets Oldenburg ook een belangrijke overwinning in de degradatiestrijd. Ze wonnen 74:71 (39:33) bij het middelmatige Bayreuth. Na een zwakke start, voerden zij de druk op in het tweede kwart en trokken aanvankelijk weg. De thuisploeg slaagde erin opnieuw gelijk te maken, maar de Nedersaksen hadden de betere zenuwen in het laatste kwart en vierden hun vierde overwinning op rij.

medi Bayreuth – EWE Baskets Oldenburg 71:74 (18:12,15:27,21:16,17:19)

Points medi Bayreuth: Allen 17, Anim 15, Seiferth 15, Sajus 8, Doreth 6, Wells 4, Jalalpoor 2, Joesaar 2, Wohlrath 2
EWE Manden Oldenburg: Heidegger 23, Paulding 18, Odiase 9, Pjanic 8, Pressey 6, Holyfield 4, Michalak 4, Herrera 2