vrijdag, mei 10, 2024
HomeBundesliga"Alleen maar meer getriggerd": Leipzig gooit de boeien los tegen VfB

“Alleen maar meer getriggerd”: Leipzig gooit de boeien los tegen VfB

RB Leipzig walste in de tweede helft over VfB Stuttgart heen na een achterstand bij rust. Benjamin Henrichs was te allen tijde zeker van de overwinning

Toen Serhou Guirassy VfB Stuttgart na 35 minuten op voorsprong zette, wist Benjamin Henrichs al dat hij en RB Leipzig vrijdagavond niet als verliezers van het veld zouden stappen. Hij en Dani Olmo moedigden de pechvogel David Raum direct aan na de tegengoal, nadat de linksback met een kapitale misser in de aanloop naar de wedstrijd de 0:1 op het scorebord had gezet.

“Maak je geen zorgen, we winnen de wedstrijd vandaag”, waren Henrichs’ woorden voor Raum, de rechtsback vertrouwend op het heersende zelfvertrouwen van de Saksen. Het was Henrichs die ook de aanzet gaf tot het doelpuntenfestival van Leipzig in de tweede helft. De 26-jarige blokkeerde een vrije trap van VfB-doelman Alexander Nübel in het doel van Stuttgart voor de gelijkmaker.

Rose was “de luidste”

“Droomdoelpunt” noemde aanvoerder Willi Orban de treffer van Henrichs gekscherend, maar hij ging ook in op de achterstand op DAZN. “Vaak hebben we een doelpunt nodig tegen dat we niets meer te verliezen hebben. Zodra we de boeien losmaken en aan het rollen gaan, zijn we ongelooflijk moeilijk om tegen te spelen”, zei de Hongaar.

Wat vindt de coach? “Als Willi als aanvoerder er zo over denkt, laat hem het dan meenemen naar de kleedkamer dat we dat niet meer nodig hebben”, zei Marco Rose. Volgens Orban was de coach “de luidruchtigste” in de rust, maar vooral omdat hij boos was over een penalty die zijn team niet kreeg en met geel werd gewaarschuwd door scheidsrechter Frank Willenborg. “We bespraken niet zoveel tactisch, maar namen gewoon de energie”, vervolgde Orban.

“Met elke tegenstand scherper worden”

Het feit dat het doelpunt van Lois Openda, waardoor het in de rust 2-1 stond, werd afgekeurd wegens buitenspel, “maakte RB alleen maar meer getriggerd”, aldus Orban. Leipzig was ook “met elke weerstand scherper geworden”, vond Rose – en verliet het veld dus uiteindelijk als winnaar, zelfs met dit verschil.

Olmo, Openda, Kevin Kampl en Xavi Simons zorgden uiteindelijk voor een duidelijke 5:1. “We hebben vandaag veel doelpunten gemaakt, zelfs die voor Stuttgart,” merkte Rose op. Op de komende speeldag in Berlijn wil de coach van Leipzig zeker geen achterstand om zijn ploeg in de eerste plaats aan het rollen te brengen.