maandag, mei 13, 2024
HomeBasketballAlba verrast tegen Zenit St. Petersburg

Alba verrast tegen Zenit St. Petersburg

Alba Berlin heeft een verrassende thuisoverwinning in de Euroleague gevierd. Donderdagavond wonnen de Berlijners tegen de Russische topclub Zenit St. Petersburg met 76:67 (34:34).

Alba blijft echter in het onderste derde deel van de tabel op de 15e plaats staan. Beste Berlijnse scorers waren Maodo Lo met 15 en Christ Koumadje, Yovel Zoosman en Ben Lammers met elk negen punten.

Coach Israel Gonzalez moest het doen zonder Louis Olinde, die enkele weken out is vanwege een ernstige kapselblessure in zijn linkerduim, en Marcus Eriksson (voetblessure). Beide teams voerden het tempo vanaf het begin op. Alba kwam meer uitgerust dan gewoonlijk in de wedstrijd na drie dagen zonder wedstrijd en erkende deze extra energie met een overeenkomstig optreden.

De Berlijners begonnen met veel druk en zorgden in het begin voor een aantal rebounds. Aan het eind van het eerste kwart stonden ze 23 tegen 12 voor. Maar de comfortabele voorsprong nam in de loop van het tweede kwart steeds meer af, St. Petersburg kwam beter in het spel, zodat het met een gelijkspel de rust in ging.

Na de wisseling van de einden ontwikkelde zich een volledig open spel waarin de leiding wisselde. Pas in de slotfase slaagde Alba erin weg te lopen en een voorsprong van acht punten te nemen. Ze lieten deze voorsprong niet meer glippen tot het einde.