dinsdag, mei 14, 2024
HomeBasketballAlba houdt Panathinaikos op afstand - Bayern verliest van Anadolu en ontmoet...

Alba houdt Panathinaikos op afstand – Bayern verliest van Anadolu en ontmoet Barcelona

Terwijl Bayern, dat dit keer verloor, zich al heeft geplaatst voor de play-offs in de Euroleague, is de hoop van Alba Berlin vervlogen ondanks de nederlaag tegen Panathinaikos Athene.

Bayern München gaat als achtste de play-offs in en treft in de kwartfinales titelfavoriet FC Barcelona. De 76-81 (39-44) nederlaag bij Anadolu Efes Istanbul in Turkije op woensdag betekent dat de Bundesliga ploeg hun 13-14 winstrecord niet kan verbeteren met nog één speeldag te gaan in de hoofdronde. De ploeg van trainer Andrea Trinchieri sluit vrijdag de campagne af met een bezoek aan Real Madrid.

In hun tweede Euroleague wedstrijd in 48 uur, stond het team uit München achter. Bij vlagen leidden de gastheren met twaalf punten (23:35/24e minuut) omdat Anadolu-prof Shane Larkin nauwelijks was af te stoppen. Tegen de pauze waren de Beierenaren tot op vijf punten gekomen.

In het derde kwart hielden de gasten de wedstrijd lange tijd open. De ploeg van Trinchieri slaagde er echter niet in de wedstrijd om te draaien. Telkens weer scoorden Larkin of de Fransman Adrien Moerman gemakkelijke punten. Uiteindelijk slaagden de Euroleague-kampioenen erin hun nipte voorsprong vast te houden. Augustine Rubit was de beste scorer voor de ploeg uit München met 15 punten. Middenvelder Tibor Pleiss scoorde negen punten voor de Turkse ploeg.

Alba Berlin wint laatste thuiswedstrijd tegen Panathinaikos

Alba Berlin won zijn laatste thuiswedstrijd in dit Euroleague-seizoen. Woensdagavond wonnen de Duitse kampioenen tegen de Griekse kampioenen Panathinaikos Athene met 87:78 (42:40) voor 4355 toeschouwers. De play-offs waren echter al buiten bereik voor de Berlijners. Het was Alba’s twaalfde overwinning in 27 wedstrijden. Beste Berlijnse scorers waren Oscar da Silva met 16 en Christ Koumadje met twaalf punten.

Coach Israel Gonzalez moest het alleen stellen zonder de langdurig geblesseerden Marcus Eriksson en Ben Lammers. Beide teams maakten veel snelheid in het begin. De Berlijners waren echter nauwkeuriger en defensief meer geëngageerd. Zo konden ze uitlopen naar een 28:13 voorsprong in het eerste kwart.

Panathinaikos werd wakker en begon meer terug te vechten, vooral fysiek. Bovendien waren er dubieuze scheidsrechterlijke beslissingen tegen de Berlijners. Alba was hiervan onder de indruk. Tot kort voor de rust, de voorsprong smolt tot twee punten.

Na de wisseling van eindstand ging Alba weer geconcentreerder te werk en breidde de voorsprong uit tot 69:55 aan het eind van het derde kwart. De Grieken gaven niet op en bleven erin. Maar de Berlijners slaagden erin hun voorsprong vast te houden.

Frankfurt keldert naar 2e klasse

Voor de Fraport Skyliners komt degradatie uit de BBL steeds dichterbij. De ploeg uit Frankfurt verloor woensdag met 72-76 (29-42) bij BG Göttingen en incasseerde daarmee de vierde nederlaag op rij. Met 12:44 punten staat de ploeg onderaan de ranglijst nog ver achter op de 16e plaats. De Duitse kampioenen van 2004 kwamen vanaf de zesde minuut op achterstand en wisten pas in het derde kwart binnen twee punten te komen.