donderdag, mei 9, 2024
HomeBasketballAlba Berlin wint kelderduel in de Euroleague

Alba Berlin wint kelderduel in de Euroleague

Alba Berlin heeft na vijf nederlagen op rij weer eens gewonnen in de Euroleague. De ploeg uit de hoofdstad won met 88:63 bij Asvel Villeurbanne Lyon

De basketballers van

Alba Berlin hebben hun vierde overwinning geboekt op speeldag 21 van de Euroleague. De club uit de Duitse hoofdstad won het kelderduel bij Asvel Villeurbanne Lyon met 88:63 (41:37) na een goed optreden. De club uit Berlijn kon zo de Franse club inhalen op de ranglijst. De beste scorers waren Sterling Brown en Yanni Wetzel met elk 13 punten

Slechte kansen van buitenaf voor de Fransen

Alba ging goed van start tegen Asvel en opende een voorsprong van zeven punten. De Franse club kwam daarna beter in het spel, maar scoorde slecht van buitenaf en Berlijn leidde met 41:37 bij de rust. Alba bleef geconcentreerd, bleef goed verdedigen en breidde de voorsprong na de rust uit. In tegenstelling tot de vorige wedstrijden kon Berlijn dit keer een inzinking in de wedstrijd voorkomen