maandag, mei 6, 2024
HomeLa Liga90.+2: Vazquez leidt gedecimeerd Real naar de top van de ranglijst bij...

90.+2: Vazquez leidt gedecimeerd Real naar de top van de ranglijst bij Alaves

Real Madrid gaat bovenaan de ranglijst de korte winterstop in. Tegen Deportivo Alaves wisten tien Madrilenen in de blessuretijd uit een strafschop de overwinning veilig te stellen

Er was donderdagavond al goed nieuws voor Real Madrid in de aanloop naar hun laatste competitiewedstrijd van het jaar. Dankzij het 1-1 gelijkspel van Girona bij Real Betis konden de Witten de Catalanen naar de top van de ranglijst verdringen door Deportivo Alaves te verslaan. Een poging die in Baskenland moeilijker bleek dan verwacht, hoewel de bezoekers al vroeg de eerste kans creëerden via Valverde (2e).

Alleen Valverde valt op

In het restant van de eerste helft kwamen de ongeïnspireerde Madrilenen, met Nacho als vervanger van Alaba, die al een operatie had ondergaan en een ernstige knieblessure had opgelopen in de 4-1 overwinning op Villareal, niet tot veel meer. Het resultaat was dat, nadat het schot van Luis Rioja in de 8e minuut werd geblokt, de wedstrijd nogal spannend werd. Pas na ruim een half uur kwam het volgende hoogtepunt, opnieuw van Valverde (38′). Zijn krachtige afstandschot werd echter geblokt door Deportivo-doelman Sivera, net als de eerste poging van de Uruguayaan, waardoor het duel doelpuntloos de rust inging.

Nacho trapt en vliegt

Na de pauze was het uitgerekend Nacho die voor de eerste onaangename opschudding zorgde. Op de middenlijn trapte de Spanjaard met een open zool van achteren op de hamstring van Samu. In eerste instantie kreeg hij een gele kaart, maar Isidro Diaz de Mera Escuderos corrigeerde zijn eerste beslissing na een VAR-herziening en stuurde de Real-aanvoerder weg met een rode kaart (55′). Het knelpunt in de Madrilenen-verdediging werd zo nog groter

Alaves slaagde er echter niet in om het kwantitatieve voordeel te verzilveren. De gastheren konden geen speelse oplossingen vinden tegen de meedogenloze hoofdstedelingen, voor wie Tchouameni als invaller in de centrale verdediging gleed. In plaats daarvan misten de gedecimeerde Witten de kans om de leiding te nemen via Rodrygo (75′).

Kroos maakt het winnende doelpunt

In een onbewogen slotfase leek het er lang op dat de punten gedeeld zouden worden en Girona als koploper het nieuwe jaar in zou gaan. In de blessuretijd sloegen Los Blancos echter toe: een corner van Kroos vond een geheel vrijstaande Vazquez, die van dichtbij binnenkopte voor de veelgeprezen 1-0 overwinning (90.+2).

Door de late overwinning gaat Real Madrid als koploper de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar in. De witten ontvangen RCD Mallorca op 3 januari (19.15 uur). Alaves ontvangt de avond ervoor Real Sociedad op hetzelfde tijdstip.