zondag, mei 5, 2024
HomeBasketball6-1 score: Chelsea draait achterstand in eerste wedstrijd om en gaat door...

6-1 score: Chelsea draait achterstand in eerste wedstrijd om en gaat door naar finale

Chelsea verloor de eerste leg van de halve finale van de League Cup met 1-0 bij de Engelse tweedeklasser FC Middlesbrough. In de tweede leg lieten de Blues niets te wensen over en bereikten ze de finale na een 6-1 zege

Na het 1-0 gelijkspel in de eerste helft stond Chelsea dinsdag natuurlijk onder druk en had het thuis dringend een overwinning nodig. En dat is precies hoe de gastheren presteerden. De eerste kans kwam in de elfde minuut via Chilwell, die over kopte. De vleugelspeler werd ook geraakt door doelman Glover, maar het fluitje van de scheidsrechter bleef stil en er was geen VAR in deze ronde.

Maar de voorsprong voor de Blues liet niet lang op zich wachten: Na een combinatie via Chilwell en Sterling belandde de bal bij Broja, Howson probeerde zich vrij te spelen en legde de bal in eigen doel (15e). Middlesbrough werd duidelijk overspeeld in de eerste helft, maar kreeg direct na de achterstand de kans op de gelijkmaker, maar Rogers rondde niet nauwkeurig genoeg af met de enige kans van de bezoekers in de eerste 45 minuten (15).

Chelsea wordt serieus voor rust

Verder was alles in handen van de Blues, die er geen twijfel over wilden laten bestaan wie er door zou gaan naar de finale. Fernandez opende voor rust de score en zette de favorieten op een 2:0 voorsprong – de 0:1 uit de eerste leg was al ongedaan gemaakt (29′). Chelsea werd serieus, bleef naar voren spelen – en scoorde het derde doelpunt via Disasi nadat de bezoekers balbezit hadden verloren (36′). Middlesbrough was nu helemaal van slag en maakte de volgende fout via Barlaser, die de bal verloor aan Palmer in zijn eigen strafschopgebied. De middenvelder hoefde geen twee keer gevraagd te worden en zorgde voor 4:0 bij de rust (42′).

In de slotfase is het weer raak

Het duel in de halve finale was al in de rust beslist. Chelsea liet de wedstrijd na rust niet uit de hand lopen. De gastheren controleerden het duel met veel balbezit, maar deden niet meer dan absoluut noodzakelijk was. Middlesbrough stond erg diep en was er waarschijnlijk op gebrand om erger te voorkomen. Het resultaat was dat de wedstrijd op zijn einde liep. Maar toen voerden de Londenaren de druk weer op. Eerst zorgde Palmer voor 5:0 en scoorde hij een driepunter (77′), daarna zorgde invaller Madueke voor 6:0 (81′). Het laatste doelpunt was echter voor de bezoekers, want Rogers scoorde het troostdoelpunt met een mooi schot (88′).

Chelsea ging verdiend door naar de finale met een duidelijke 6:1 overwinning en moet het nu opnemen tegen Fulham of Liverpool FC op 25 februari. De tweede halve finale vindt woensdag plaats, waarbij de Reds het eerste been thuis met 2-1 wonnen.