donderdag, mei 9, 2024
HomeFootball4-0 tegen Fluminense: Man City voor het eerst gekroond tot Club Wereldkampioen

4-0 tegen Fluminense: Man City voor het eerst gekroond tot Club Wereldkampioen

Manchester City is voor de eerste keer gekroond tot wereldkampioen clubvoetbal. De Skyblues boekten een schitterende 4-0 overwinning tegen Fluminense dankzij het sterke spel van Foden en Alvarez

Manchester City kende een droomstart in het King Abdullah Stadium in Jeddah. Er waren nog maar 40 seconden gespeeld toen het eerste hemelsblauwe gejuich losbarstte. Alvarez, die Pep Guardiola na de 3-0 zege op Urawa Red Diamonds in de basiself had gezet, stond samen met Ruben Dias en Lewis in de perfecte positie om met zijn borst een vrije trap het strafschopgebied in te duwen.

Ederson heeft geluk – City vergroot voorsprong met eigen doelpunt

Het resultaat was dat Fernando Diniz en zijn team, ongewijzigd na de 2-0 overwinning op Al-Ahly in de halve finale, ruim tien minuten later de 2-0 moesten toestaan. Rodri vond Foden, na wiens schot Nino een eigen doelpunt maakte in een poging de bal te blokkeren (27′).

Een bittere tegenvaller, waarna het tot kort voor rust duurde voordat er weer hoogtepunten waren: Ederson verrichtte een sterke redding op Arias (40′), net als Fabio aan de andere kant op Grealish (42′).

Fabio voorkomt tweede bliksemstart

De tweede helft begon op bijna dezelfde manier als de eerste 45 minuten – met een doelpunt voor de favorieten. In tegenstelling tot de openingstreffer van Alvarez redde Fabio zowel het afstandschot van Foden als de daaropvolgende kopbal van Bernardo Silva van dichtbij (47′). Hetzelfde gold voor een schot van Foden, dat werd voorafgegaan door een knappe vrije trap (52′).

Foden en Alvarez maken Man City compleet

Het was de opvallende spits van eigen bodem die de wedstrijd besliste. Na een diagonale bal die niet goed werd weggewerkt, ging Manchester City er achteraan en strafte de fout in de Braziliaanse verdediging af met ijskoude precisie. Alvarez zette scherp voor in het centrum en de man die de weg vrijmaakte voor het tweede doelpunt gleed de bal binnen – 3:0 (72′). Een doelpunt dat de wedstrijd definitief op slot gooide, maar niet beëindigde. Die taak was weggelegd voor de speler die de score al had geopend met zijn vroege doelpunt. Na een korte wobble tegen André rondde Alvarez het droog af en maakte er 4:0 van met zijn brace (88′).

Veel tijd om te vieren hebben de Club wereldbekerwinnaars uit Manchester echter niet. Na de kerstvakantie komen de Sky Blues thuis alweer in actie in de Premier League. Foden en co. zijn woensdagavond gastheer van Everton FC. Ondertussen heeft Fluminense, dat aan het einde van een lang seizoen staat, zijn volgende titelkans in zicht – maar pas in februari volgend jaar. De finalewedstrijden van de Recopa Sudamericana, de Zuid-Amerikaanse Super Cup, worden gespeeld op 21 en 28 februari.