dinsdag, april 30, 2024
HomeBasketball20-punten nederlaag: Een bittere tegenslag voor Alba - Bayern blijft dicht bij...

20-punten nederlaag: Een bittere tegenslag voor Alba – Bayern blijft dicht bij het topduo

Alba Berlin zit een beetje in een crisis aan het begin van het nieuwe jaar. Ze leden een duidelijke nederlaag bij hun oude rivalen uit Bamberg

Alba Berlin wacht nog steeds op de eerste overwinning van het nieuwe jaar. Na de twee Euroleague-nederlagen in Kaunas en tegen Bologna leed de Berlijnse club zondag een verrassend duidelijke 77:97 (41:33) nederlaag bij Bamberg Baskets. Alba zette een teleurstellende prestatie neer, vooral na de pauze.

Matt Thomas van Alba wilde de zware werkdruk door de vele wedstrijden in de Euroleague en de Duitse competitie echter niet als excuus accepteren. “Dat zou er niets mee te maken moeten hebben. We moeten 40 minuten lang beter spelen”, zei de Berlijnse speler na de wedstrijd op ‘Dyn’.

De bezoekers uit de hoofdstad haalden over de hele wedstrijd slechts 33,3 procent van de tweepunters, hoewel Sterling Brown (21 punten, 5/8 FG) en de driepunters (13/28) het beter deden (40,4 procent field goal percentage overall). Dat was echter niet genoeg tegen de goede teamprestatie van Bamberg, vooral na de pauze. Bamberg scoorde net geen 50 procent van de vloer, stond alleen al in het vierde kwart 36 punten toe aan Alba en trok zich in die periode gedecideerd terug.

Bayern blijft in de buurt van het topduo

Aan de andere kant toonde FC Bayern Basketball geen zwakte. De topfavorieten wonnen met 91:85 (51:39) bij de Rostock Seawolves. De bezoekers, die onlangs ook al twee keer hadden verloren in de Euroleague, maakten voor rust alles duidelijk: Bayern won het eerste kwart met 27:16. Devin Booker was de meest opvallende speler met 14 punten en zeven rebounds.

De Beiernaren blijven zo in de buurt van het topduo Chemnitz en Ulm, die hun wedstrijden zaterdag al hadden gewonnen. Chemnitz versloeg Ludwigsburg en Ulm zegevierde in Göttingen.

Telekom Baskets Bonn blijft binnen het bereik van de play-off plaatsen. De Champions League winnaars staan op de achtste plaats met een record van 10:6 overwinningen na hun 108:83 (49:53) overwinning op EWE Baskets Oldenburg. Noah Kirkwood, Savion Flagg (beide 21 punten) en Glynn Watson Jr. (20) leidden Bonn naar de overwinning op de weg.

Brose Bamberg – Alba Berlin 97:77 (15:23,18:18,28:19,36:17)

Punten Brose Bamberg: Copeland 24, Nelson 18, Gray 14, Johnson 9, Onu 8, Stanic 6, Tadda 6, Herzog 4, Woodbury 4, Wohlrath 3, Heckmann 1
Punten Alba Berlin: Brown 21, Thomas 14, Procida 12, Wetzell 9, Koumadje 6, Schneider 5, Spagnolo 4, Delow 3, Thiemann 3