HomeTennisWTA Finals: Siegemund verliest tweede dubbelspelwedstrijd

WTA Finals: Siegemund verliest tweede dubbelspelwedstrijd

De

Laura Siegemund heeft weer een verrassing gemist op haar eerste WTA Finals. Ze verloor haar tweede dubbelspel van Vera Svonareva

Tennisster Laura Siegemund heeft nog een verrassing gemist op haar eerste WTA Finals. Samen met haar dubbelpartner Vera Svonareva verloor de 35-jarige tennisster uit Metzingen haar tweede wedstrijd in Cancun, Mexico, tegen Gabriela Dabrowski/Erin Rutliff (Canada/Nieuw-Zeeland) 4:6, 2:6. Siegemund/Svonareva hadden al in twee sets verloren van het duo in de finale van de US Open.

In de laatste wedstrijd van de ‘Groep Mahahual’ nemen Siegemund/Svonareva het nu op tegen Coco Gauff en Jessica Pegula voor een plaats in de halve finales. De Amerikanen verloren hun vorige twee wedstrijden in Mexico.

Siegemund en haar partner zijn de laatste tijd in vorm en wonnen half oktober het toernooi in Nanchang/China. In Cancun wisten ze een onverwachte 6:3, 6:7 (6:8), 10:5 overwinning te behalen op het Tsjechische koppel van Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova. Zevenvoudig Grand Slam-winnaars Krejcikova/Sinyakova hadden in 2021 de finale gewonnen en in 2022 de finale bereikt