woensdag, april 24, 2024
HomeBasketballWoedende Finale opener: Celtics buigen 15-punten achterstand om tegen Warriors

Woedende Finale opener: Celtics buigen 15-punten achterstand om tegen Warriors

De Boston Celtics wonnen wedstrijd één van de NBA Finals tegen de Golden State Warriors. De beslissende factor was een furieus laatste kwart.
De Celtics hebben donderdagavond (plaatselijke tijd) de Warriors hun eerste nederlaag in de play-offs van het seizoen toegebracht door met 120-108 te winnen, waardoor ze zichzelf een onverwachte voorsprong hebben gegeven op weg naar het verhoopte kampioenschap. Een 17-0 run van Daniel Theis, die zes minuten op het veld stond en een driepunter plaatste, deed het Chase Center verstommen in het laatste kwart, nadat de gastheren op een bepaald punt met maar liefst 15 punten hadden geleid.

“Ze speelden een verdomd goed vierde kwartier, dat moet je ze nageven. Zo simpel is het,” zei Golden State coach Steve Kerr.

Bij de Warriors deed superster Steph Curry het aanvallend bijzonder goed, met 34 punten scoorde hij de meeste punten. De Celtics verdeelden hun succesvolle worpen over veel meer spelers, uiteindelijk scoorden vijf van de negen overwegend gebruikte profs minstens twaalf punten. Al Horford, al 36 jaar oud, noteerde met 26 punten de meeste punten in de eerste laatste wedstrijd van zijn loopbaan.

De Celtics mikken op hun eerste titel sinds 2008 en zouden dan opnieuw de enige recordkampioenen in de NBA zijn met 18 overwinningen op de Los Angeles Lakers. Theis zou ook pas de tweede Duitser zijn na Dirk Nowitzki die de titel wint. “Nu maak ik er deel van uit en heb ik de kans om iets groots te bereiken,” vertelde de 30-jarige aan de Deutsche Presse-Agentur.