zondag, april 28, 2024
HomeBasketballWoedende Barrett leidt Raptors naar overwinning op de Warriors - Orlando wint...

Woedende Barrett leidt Raptors naar overwinning op de Warriors – Orlando wint zonder Wagner

Zelfs zonder de geblesseerde Franz Wagner hielden de Orlando Magic stand tegen de Atlanta Hawks. Stephen Curry beleefde een zwarte zondag met de Golden State Warriors thuis tegen de heropgerichte Toronto Raptors. Het gaat goed met Denver, zelfs als Nikola Jokic niet schiet. De NBA op maandagochtend

21e overwinning in de 36e wedstrijd van het seizoen. Ondanks de afwezigheid van wereldkampioen Franz Wagner liggen de Orlando Magic nog steeds op koers voor de play-offs en verstevigden ze de vierde plaats in de Eastern Conference met een 117:110 overtime overwinning tegen de Atlanta Hawks. Wagner had onlangs zijn enkel geblesseerd en kreeg opnieuw rust, terwijl broer Moritz 15 punten scoorde vanaf de bank. De matchwinner voor de Magic was opnieuw forward Paolo Banchero, die acht van zijn 35 punten in overtime scoorde en ook tien rebounds pakte.

De basket is dichtgespijkerd voor Curry – LeBron verblijdt de Lakers-fans

Ook voor Dennis Schröder en de Toronto Raptors gaat het de goede kant op na de ruil met de New York Knicks. Nieuwe contractant RJ Barrett droeg de Canadezen naar een 133:119 overwinning op de ondermaatse Golden State Warriors, die het voor een langere periode zonder “Point God” Chris Paul moeten doen, maar over een paar dagen Draymond Green, die niet langer geschorst is, kunnen terughalen.

Terwijl Barrett uitblonk met 37 punten en Schröder 14 punten scoorde vanaf de bank in iets minder dan 28 minuten, had Dubs ster Stephen Curry een slechte zondag: de driepuntsspecialist scoorde slechts negen punten en slaagde er niet in om een van zijn negen pogingen van downtown tot scoren te brengen! De Raptors staan nu 15-21 en elfde in het oosten, terwijl Golden State 17-19 is – ook elfde, alleen in het westen.

Ondertussen leidde LeBron James de Los Angeles Lakers (18-19) naar een 106-103 overwinning in het stadsduel met de voorheen in vorm zijnde Clippers (22-13) na hun laatste vier nederlagen. De 39-jarige blonk uit met 25 punten, acht rebounds en zeven assists, waarbij hij een fastbreak over Paul George heen gooide en de Lakers-fans van hun sokken veegde. Anthony Davis speelde ook een sterke wedstrijd met 22 punten en tien rebounds. Wereldkampioen Daniel Theis had twee punten en drie rebounds in iets minder dan negen minuten voor de Clippers.

Irving/Doncic blinken uit – Jokic geeft de voorkeur aan pass

Het duo van Luka Doncic en Kyrie Irving leidde de Dallas Mavericks (22-15) naar een 115-108 overwinning op de in het westen leidende Minnesota Timberwolves (25-10). Irving scoorde 35 punten, waaronder belangrijke punten in crunch time, terwijl Doncic 34 punten scoorde. Anthony Edwards viel op voor Minnesota met 36 punten, maar het was nog steeds niet genoeg om te winnen.

Nikola Jokic had een ongebruikelijke statline. De Servische stermiddenvelder van de kampioen Denver Nuggets (26-12) maakte slechts drie schoten in de 131:114 overwinning op de kelderbewoners Detroit Pistons (3-33) en scoorde slechts vier punten. Toch zorgden 16 assists, zeven rebounds en vijf blocks voor een geslaagde avond voor de Serviër, die maar 25 minuten hoefde te werken. Jamal Murray (37 punten) deed zo goed als de rest.