zaterdag, april 20, 2024
HomeMMAWereldkampioenschappen judo: wereldkampioen Wagner verliest van Böhm

Wereldkampioenschappen judo: wereldkampioen Wagner verliest van Böhm

Wereldkampioene Anna-Maria Wagner heeft de Duitse judotop op het WK in Tasjkent verloren van Europees kampioene Alina Böhm.

Wereldkampioene Anna-Maria Wagner heeft de Duitse judotop bij de wereldkampioenschappen in Tasjkent verloren van Europees kampioene Alina Böhm en mist daardoor de gehoopte titelverdediging. In de kwartfinale van de categorie 78 kg versloeg de 24-jarige Böhm (Heubach) de twee jaar oudere Wagner (Ravensburg) en treft vanmiddag in de halve finale de tweevoudig wereldkampioene Mayra Aguiar (Brazilië).

Wagner, die na 3:39 minuten verloor door de derde straf, miste vervolgens de kans op brons in de troostronde. De olympisch bronzen medaillewinnares in Tokio verloor net als in de halve finale bij de Zomerspelen van 2021 van Japans olympisch kampioene Shori Hamada en liep daarmee een plaats in de kleine finale mis.

In Tasjkent heeft de Duitse Judo Bond (DJB) tot nu toe een medaille gewonnen via Katharina Menz (zilver op de openingsdag in de categorie 48 kg).