maandag, april 29, 2024
HomeNBAWereldkampioen duel tussen Wagner en Schröder gaat duidelijk naar de gebroeders Magic

Twee wereldkampioenen aan de ene kant, de aanvoerder aan de andere: Uiteindelijk is het een duidelijk duel tussen Orlando en Brooklyn. Ondertussen verliest Maxi Kleber omdat de tegenstander vanaf eigen helft scoort om te winnen. De NBA op woensdagochtend

Dankzij in totaal 37 punten van de wereldkampioen broers Franz en Moritz Wagner wonnen de Orlando Magic duidelijk van de Brooklyn Nets onder leiding van aanvoerder Dennis Schröder.

Franz Wagner was de meest succesvolle scorer van de wedstrijd met 21 punten in de 108:81 overwinning op dinsdagavond (lokale tijd) in Orlando. Schröder scoorde 15 punten voor de Nets, die nu vijf van hun laatste zes wedstrijden hebben verloren, in zijn derde optreden vanaf het begin sinds zijn verhuizing naar Brooklyn.

“Communicatie, inzet, hoe we het spelplan uitvoerden – we hebben het dit jaar anders gezien, het was goed dat iedereen er klaar voor was”, zei Franz Wagner over de prestatie van zijn team. “We hebben al een paar wedstrijden gehad waarin we het lieten glippen in het derde kwart. Dus het was heel goed hoe we uit de rust kwamen.” Na de pauze breidde de thuisploeg de voorsprong gestaag uit

Strus’ trick shot verslaat de Mavs

“Het was een belangrijke wedstrijd voor ons, gezien hoe de laatste twee wedstrijden tegen hen verliepen,” zei Franz Wagner, verwijzend naar de eerdere nederlagen tegen Brooklyn: “Ik was erg blij met hoe gefocust iedereen was gedurende de wedstrijd.”

Daarentegen waren er tegenslagen voor twee andere Duitse NBA-professionals. Isaiah Hartenstein verloor met de New York Knicks van de New Orleans Pelicans met 92:115 en speelde helemaal niet.

Maxi Kleber daarentegen stond wel op het veld toen Max Strus scoorde voor de Cleveland Cavaliers met een schot vanaf eigen helft om de 119-121 nederlaag van de Mavs te bezegelen toen de klok afliep. De Mavs hadden eerder de leiding genomen met nog 2,9 seconden op de klok. Luka Doncic’s 45 punten in een shirt van Dallas waren uiteindelijk niet genoeg, een dag voor zijn 25e verjaardag.