zaterdag, april 27, 2024
HomeSerie AVlahovic is in de lucht: Juve lost uitwedstrijd in Frosinone op

Vlahovic is in de lucht: Juve lost uitwedstrijd in Frosinone op

Juventus Turijn heeft het gat op koploper Inter Milaan gedicht tot één punt. De Bianconeri wonnen in een eindspurt bij het opstandig gepromoveerde Frosinone Calcio

Massimiliano Allegri moest het na het 1-1 gelijkspel bij Genoa 1893 stellen zonder Chiesa (blessure), terwijl Vlahovic alleen op de bank zat met een blessure. De twee spitsen Gatti en Miretti werden voor het eerst vervangen door Alex Sandro, Rabiot, Milik en jongeling Yildiz.

Frosinone had iedereen compleet verrast in hun 4-0 bekerzege op Napoli. Coach Eusebio di Francesco herschikte de startopstelling bij Vesuvius, inclusief keeper Turati en topscorer Soulé (zes goals), met een nieuw zestal op het veld

Yildiz scoort na een solo

Juventus nam meteen het initiatief bij Frosinone, dat zich verschanste op eigen helft. De dominantie van de Oude Dame werd al snel weerspiegeld in de cijfers, met youngster Yildiz die zijn debuut in de Serie A bekroonde met zijn eerste doelpunt in de Serie A (12′) na aanvallend druk zetten en een geweldige solo.

De Turijnen gingen vervolgens rusten op hun voorsprong, waardoor de pas gepromoveerde ploeg in het spel kwam. Ze verplaatsten de actie aanvankelijk steeds meer naar de helft van de tegenstander en kwamen dicht bij de gelijkmaker met een vrije trap van Barrenechea (22′).

Na een half uur brak de tweede geplaatste ploeg uit hun afwachtende houding. Terwijl de zichtbaar inspannende gastheren geen overtuigende kansen meer creëerden in een bijna gelijkopgaande eerste helft, miste Kostic de 2:0 bij een tegenaanval vanuit een veelbelovende positie (39′).

Baez kapitaliseert op prima pass Monterisi

Na de herstart werden de Bianconeri opnieuw passief en Frosinone strafte ze meteen af: Baez maakte gelijk na een goed getimede pass van Monterisi in de 51e minuut tegen een te levendige verdediging en een Szczesny die er niet op zijn best uitzag.

Allegri reageerde met een drievoudige wissel en bracht onder andere Vlahovic in. Het pas gepromoveerde team was echter in vuur en vlam geraakt en draaide de wedstrijd bijna om (Soulé, 58). Even later kwam Vlahovic voor het eerst in actie aan de andere kant, de aanvaller schoot te centraal na een sterke draai en Turati had het geluk aan zijn zijde (63′).

Frosinone bleef actiever en er was een duidelijke wil om de treble te winnen: Szczesny moest alle zeilen bijzetten om een mooi schot van Harroui tegen te houden (72′).

Vlahovic beslist de wedstrijd met een rake kopbal

De gepromoveerde ploeg had Juve goed op afstand gehouden in de tweede helft, maar La Vecchia Signora voerde de druk op in de slotfase: McKennie’s schaartrap raakte de lat (76′), maar de ex-Schalker was nog steeds een van de hoofdrolspelers en gaf een perfecte voorzet voor Vlahovic, die de winnende scoorde met een precieze kopbal (81′).

De Serie A wordt ook tussen de feestdagen door gespeeld: Frosinone gaat verder met een uitwedstrijd bij Lazio Roma (vrijdag, 20.45 uur), terwijl Juve zaterdag AS Roma ontvangt (20.45 uur).