woensdag, mei 15, 2024
HomeMotorsportsVerschillende straffen in etappe 3: Kevin Benavides erft etappezege van Quintanilla

Update motorresultaat etappe 3: Meerdere rijders, waaronder etappewinnaar Quintanilla, bestraft voor te hard rijden – Kevin Benavides leidt nieuwe uitslag

De derde etappe van de 2024 Dakar Rally in Saudi-Arabië eindigde oorspronkelijk met een etappe-overwinning voor Honda-rijder Pablo Quintanilla. Een paar uur nadat de toprijders over de finish kwamen, deelde de FIM een aantal boetes uit voor te hard rijden in zones met snelheidsbeperkingen.

Dit trof vooral Quintanilla. De Chileen kreeg een tijdstraf van zes minuten. Hierdoor verloor hij de dagzege en viel hij terug naar de zesde plaats. Joan Barreda Bort (Hero), die tweede stond in de eerste uitslag, kreeg het nog zwaarder te verduren.

De Spanjaard kreeg twaalf strafminuten! Een dag eerder had hij al acht strafminuten gekregen voor te snel rijden in een snelheidslimiet. Barreda’s straffen bedroegen dus in totaal al 20 minuten.

Titelverdediger Kevin Benavides (KTM) erfde dus de ritzege. Zijn voorsprong op Ricky Brabec was 1:11 minuten. Het had echter nog dichterbij kunnen zijn, want de Honda-rijder kreeg vandaag een strafminuut (ook voor te hard rijden).

Adrien van Beveren (Honda) is de nieuwe derde rijder. Twee rijders zijn ook nieuw in de top 10. Toby Price (KTM) en Skyler Howes (Honda) waren gestopt toen Sebastian Bühler in kilometer 320 van zijn Hero viel.

Ze gaven hun collega eerste hulp. Price en Howes kregen deze tijd bijgeschreven van de wedstrijdleiding. Bühler werd per helikopter naar het ziekenhuis gevlogen. Volgens de eerste informatie kon de Duitser alles bewegen, maar had hij pijn in zijn onderlichaam

In de nieuwe daguitslag staat

Howes op de vierde plaats, gevolgd door Ross Branch (Hero). Price staat nu negende. De straffen hebben ook invloed op het algemeen klassement, waarbij Quintanilla het meeste terrein heeft verloren in de kopgroep.

Branch blijft het algemeen klassement aanvoeren. Maar omdat de rijder uit Botswana ook een minuut straf kreeg, slonk zijn voorsprong op Jose Ignacio Cornejo (Honda) tot 3:11 minuten. Op de derde plaats staat Brabec op iets minder dan vijf minuten achterstand.

Quintanilla is nog steeds vierde, maar zijn achterstand is gegroeid tot 16 minuten. Kevin Benavides is de beste KTM-rijder op de zesde plaats, 20 minuten achterstand. Barreda is uit de top 10 gevallen.

In het “Malle Moto”-klassement (Original by Motul) pakte Tobias Ebster (KTM) zijn derde ritzege op rij. Hij leidt deze klasse nu met een voorsprong van 38 minuten. In het algemeen klassement steeg de Oostenrijker naar de 26e plaats