zaterdag, juli 27, 2024
HomePremier LeagueTurbulent gelijkspel tegen Liverpool: Aston Villa op de rand van CL-kwalificatie

Met drie nederlagen op rij – waaronder een 2-0 nederlaag bij Olympiakos in de halve finale van de Conference League – wisselde Villa-trainer Unai Emery. Tielemans verving Cash (niet bij de selectie) in wat wel eens een cruciale wedstrijd voor Champions League-kwalificatie zou kunnen worden.

De ploeg van Jürgen Klopp is al verzekerd van een plaats in de Premier League, maar maakt geen kans op de titel. De coach van The Reds, wiens vertrek al enkele maanden vaststond, wisselde na de 4-2 overwinning op Tottenham ook Gomez in voor Robertson (niet bij de selectie).

Martinez mist, Tielemans maakt gelijk

De euforie was al voor de aftrap voelbaar op Villa Park, maar werd al na 61 seconden getemperd. De ogenschijnlijk ongevaarlijke voorzet van Elliott, die licht werd afgeketst door Pau, werd door Villa-doelman Martinez in eigen doel gekopt

De Villans waren niet helemaal onder de indruk van dit ongelukkige doelpunt, maar vanaf dat moment kwamen ze steeds beter in de wedstrijd. De opleving van de thuisploeg bereikte enkele minuten later een hoogtepunt toen Tielemans doelpuntrijk gelijkmaakte (12′).

Gakpo zet de Roden op voorsprong bij rust

Ook na rust kreeg Aston Villa de betere kansen, maar zij waren wel productief in hun kansen. Diego Carlos (36′) en Diaby (43′) misten allebei jammerlijk om gelijk te maken, nadat Gakpo de Reds in de 23e minuut op voorsprong had gezet na een assist van Gomez.

Na de hervatting werd het er niet minder turbulent op, integendeel. De Reds begonnen opnieuw beter en sloegen al vroeg toe, dit keer in de persoon van Quansah, die zijn eerste doelpunt in de Premier League maakte met een kopbal uit een rake vrije trap van Elliott (48′).

Joker Duran scoort een late remise

De video-assistent nam de hoofdrol op zich en keurde Watkins (52) en Elliott (59) een doelpunt af wegens buitenspel. Villa miste nog meer grote kansen (Diaby, 67e/Zaniolo, 69e), waardoor de Reds diep in de slotfase met 3-1 voorstonden en bijna alles wees op een uitoverwinning.

De bezoekers hadden echter geen rekening gehouden met de Villans – en in het bijzonder met invaller Duran. De Colombiaan, die pas in de 79e minuut de geblesseerde Zaniolo verving, profiteerde eerst van een belangrijk balverlies van Mac Allister (85e) en scoorde vervolgens, slechts drie minuten later, op onorthodoxe wijze het laatste doelpunt met zijn linkerknie

Wolverhampton bezoekt Anfield Road in de laatste thuiswedstrijd van Jürgen Klopp als manager van Liverpool, nadat hij zich bewust gedeisd heeft gehouden langs de zijlijn. Aston Villa, dat verzekerd zou zijn van een plaats in de eredivisie als Tottenham verliest van Man City (dinsdag, 21.00 uur), speelt op hetzelfde moment tegen Crystal Palace (beide 17.00 uur).