zaterdag, mei 4, 2024
HomeMotorsportsSRX Pevely: Tony Stewart behaalt weer een overwinning op een onverhard circuit

SRX Pevely: Tony Stewart behaalt weer een overwinning op een onverhard circuit

Tony Stewart wint de eerste race op een onverhard circuit van het 2022 SRX-seizoen en heeft tot nu toe elke race op een onverhard circuit van de Superstar Racing Experience gewonnen.

De I-55 Raceway in Pevely in de Amerikaanse staat Missouri was zaterdagavond de locatie voor de voorlaatste race van het 2022 Superstar Racing Experience (SRX) seizoen. En op de onverharde baan in de buurt van St. Louis, was de actie begonnen.
De banking op de I-55 Raceway is met 19 graden relatief steil als je bedenkt dat een ronde maar 536 meter lang is. Zowel in de heats als in de hoofdrace waren er talrijke gele fases door botsingen.

Na 70 ronden onder wedstrijdtempo in de hoofdrace had Tony Stewart zijn tweede overwinning van het seizoen (na South Boston) in de tas. Het was een duidelijk optreden van “Smoke”. Hij startte vanaf pole en liet er geen twijfel over bestaan wie die avond de sterkste coureur was. Dit was vooral zo omdat de baanomstandigheden steeds moeilijker werden naarmate de afstand vorderde, omdat het oppervlak steeds gladder werd.

Stewart won beide races op onverharde circuits (Knoxville en Eldora destijds) in het eerste SRX-seizoen van 2021 en is na drie SRX-races op losse ondergronden nog steeds ongeslagen. De laatste race van het seizoen 2022 zal volgend weekend ook op een onverharde baan plaatsvinden.

In Pevely, na zeven waarschuwingen, ging de tweede plaats naar Marco Andretti voor de derde keer op rij. Het podium werd gecompleteerd door de beroemde starter Ken Schrader. Het was het SRX-debuut voor de 67-jarige voormalige NASCAR-koploper, die uit de buurt komt.

Voorafgaand aan de hoofdrace werden de twee heatraces gewonnen door SRX-debutant Ken Schrader en titelverdediger Tony Stewart.

Paul Tracy botste met Tony Kanaan in de heats en even later met Ryan Newman. Schrader was hier niet van onder de indruk en behaalde een overtuigende eerste heat-overwinning voor Marco Andretti en Tony Stewart. Stewart won de tweede heat in een viergevecht met Kanaan, Ernie Francis Jr. en Matt Kenseth.

De 2022 SRX seizoensfinale vindt komende zaterdagavond plaats op Sharon Speedway in Hartford, Ohio. Dit is een relatief vlakke onverharde baan met een lengte van 0.375 mijl.