zaterdag, mei 4, 2024
HomeMotorsportsSebastien Ogier maakt WRC-comeback in Rally Griekenland

Sebastien Ogier maakt WRC-comeback in Rally Griekenland

Sebastien Ogier zal medio september 2023 voor Toyota deelnemen aan de Acropolis Rally in Griekenland – Het wordt zijn zesde optreden

Sebastien Ogier zal in september opnieuw uitkomen voor Toyota in de tiende ronde van het World Rally Championship (WRC) in Griekenland. De achtvoudig wereldkampioen zal in 2023 voor het tweede achtereenvolgende seizoen een deeltijdprogramma afwerken. Verwacht wordt dat de Fransman dit jaar maximaal zeven rondes zal rijden.

Ogier heeft dit seizoen al drie overwinningen behaald in het Rally1-klassement: Monaco, Mexico en Kenia. De Fransman heeft tot nu toe vier rally’s gemist, waardoor hij vijfde staat in het algemeen klassement. Na de overwinning van Elfyn Evans in de Rally Finland in augustus, onthulde Ogier in een post op sociale media dat de 39-jarige voor het eerst sinds 2021 in Griekenland wil deelnemen.

Ik ben weer super trots op mijn team,” postte Ogier op social media. “Het was heel goed werk en een fantastisch resultaat. Felicitaties vooral aan Elfyn Evans en Scott Martin en ik ben ook heel blij voor Takamoto Katsuta en Aaron Johnston die op het podium stonden. Tot snel in Griekenland.”

De 39-jarige won de Acropolis Rally eerder in 2011. Toen versloeg hij zijn Citroën-teamgenoot Sebastien Loeb met 10,5 seconden. Met Ogier zal Toyota opnieuw vier Yaris inzetten in Griekenland. Naast Ogier zullen kampioenschapsleider Kalle Rovanperä, Evans en Katsuta starten voor het Japanse team.

Toyota enthousiast over squad voor Rally Griekenland
Sordo was in Estland aanwezig om Suninen te helpen zich aan te passen aan de Rally 1-auto, omdat de Fin voor het eerst met een hybride auto in het WRC reed. De 40-jarige en winnaar Thierry Neuville behaalde vorig jaar in de Acropolis Rally het eerste WRC-podium voor Hyundai. De Belg won, Ott Tänak werd tweede en Sordo verzekerde zich van de derde plaats.

Het beste resultaat van de Spanjaard op de ruwe grindpaden van Griekenland dateert van het seizoen 2013, toen hij tweede werd achter de toenmalige Volkswagen-coureur Jari-Matti Latvala. “We kijken ernaar uit om na een welverdiende pauze weer met Esapekka, Dani en Thierry te racen in Griekenland,” zei Hyundai Team Principal Cyril Abiteboul.