zondag, mei 5, 2024
HomePremier LeagueSancho scoort beslissend: ManUnited wint ook bij Leicester

Sancho scoort beslissend: ManUnited wint ook bij Leicester

Manchester United vierde donderdagavond de derde zege op rij op Leicester City. Tegen de ongevaarlijke Vossen, scoorde ex-Dortmund Sancho de winnaar

Sancho steekt weer toe

Startend met Ndidi, Thomas en Maddison voor Amartey, Castagne en Praet na de 2-1 nederlaag bij Chelsea, bouwde de thuisploeg langzaam hun aandeel in de wedstrijd op, maar bleef ongevaarlijk afgezien van een fraaie omhaal van Barnes die net zijn doel miste (37e). De bezoekers namen echter pas drie minuten later de leiding via Sancho (23e) na een pass van Rashford. Er gebeurde niets meer in een aanvallend magere eerste helft van beide kanten, het ging de kleedkamers van het King Power Stadium in met 1-0 voor het in vorm zijnde Manchester United.

Het beeld bleef hetzelfde in de tweede helft: Leicester probeerde hard, maar miste de beslissende kracht. Opnieuw was het een afstandschot dat voorlopig de beste kans voor de gastheren was: Maddison probeerde een vrije trap, De Gea maakte een goede save (51.).

Rode Duivels beheren glansloos

In de volgende wedstrijd ontwikkelde zich een open wedstrijd, waarin de gastheren het risico verhoogden en de Rode Duivels dienovereenkomstig counterden. In termen van scoringskansen bleven beide benaderingen echter lange tijd zonder succes. Pas in de slotminuten kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd en kregen ze de kans om de wedstrijd te beslissen toen Evans in de laatste seconde een voorzet van invaller Cristiano Ronaldo op Eriksen blokte (82e). Een eigen halve goal van Foxes invaller Iheanachos bleef het laatste echte hoogtepunt (90e), voordat Justin de laatste treffer van de avond op de hoogste plank (90.+3).

Leicester verliest hun vierde wedstrijd op rij, blijft zonder overwinning en wil daar zo snel mogelijk verandering in brengen. The Foxes hebben hun volgende kans op zondagmiddag (15.00 uur) in Brighton. Manchester United staat zondag tegenover Arsenal, de koploper van de competitie, en lijkt op het juiste moment weer op het goede spoor te zijn gekomen.