vrijdag, mei 17, 2024
HomeBundesligaReis bewijst zijn hand: Joker Asano bezorgt Bochum een punt

Reis bewijst zijn hand: Joker Asano bezorgt Bochum een punt

In hun eerste Bundesliga zaterdagavondwedstrijd zakte VfL Bochum na een goede start met onder meer een 1:0 voorsprong in hun vergelijk met het gevaarlijke 1. FC Köln eerst in, om vervolgens terug te komen tot een 2:2 gelijkspel.

Thomas Reis had na de sterke 3:1 na 0:1 in de DFB Cup ronde van 16 tegen Mainz 05 graag het momentum mee willen nemen naar deze 20e Bundesliga speeldag, dat had de Bochum coach vooraf duidelijk gemaakt. Maar het liep anders in de confrontatie met 1. FC Köln, dat voor internationale zaken streed en zelf in de week met 4-3 op strafschoppen had verloren van tweedeklasser HSV.

Maar eerst iets anders: De bezoekers uit de Domstad begonnen met veel gewijzigd personeel (Modeste, Duda, Schaub waren er vanaf het begin bij) en de permanent geïnstalleerde nummer 1 doelman Schwäbe en hadden een beetje tijd nodig. Spits Modeste hing in de lucht op een schot over de deklat na (23e minuut), terwijl er aan de andere kant verschillende kansen waren. Pantovic (6e) en Holtmann (17e) misten ze echter. Maar omdat de “Effzeh”-defensie zich vervolgens slecht georganiseerd toonde bij een eenvoudige vrije trap van Bochum, tekende Holtmann met een schot door de benen van Schwäbe (25e) de verdiende 1:0 aan.

Slapstick and Modeste lob turn the game

Waarom ging VfL nog steeds de rust in met een 1:2 achterstand? Dat was in de eerste plaats te danken aan een curieuze corner van Kainz, die na een kopbal van Özcan onmiddellijk door Leitsch, Löwen en Bella Kotchap werd doorgespeeld naar Hübers. De 25-jarige, in zijn 13e Bundesliga optreden, had niet veel tijd nodig om onder de lat te scoren voor de gevierde 1:1 gelijkmaker (36e). Na een fout in de opbouw van Bochum kort voor het einde van de eerste 45 minuten, mocht Kainz ook de vrijstaande Modeste passeren – en de Fransman liftte de bal brutaal over Riemann, die te ver voor zijn box stond opgesteld, voor wat op dat moment een verrassende 2-1 voorsprong was (45e minuut).

Na een fout in de opbouw van Bochum kort voor het einde van de eerste 45 minuten, was het de beurt aan de Fransman om de bal over Riemann, die te ver voor zijn box stond, te liften.

Asano brengt Bochum terug

Kort na de hervatting was de 2:2 mogelijk geweest, maar Schwäbe, die deze avond sterk was, redde op Pantovic, voordat de vrijgelaten Löwen van dichtbij over schoot (53e).

In de daaropvolgende periode was er veel onbenutte tijd, die te wijten was aan vele duels, onderbrekingen en veranderingen. Keulen’s Ljubicic moest het veld verlaten voor Uth (64e). In ieder geval kwamen VfL-joker Polter (65e) en centrumback Bella Kotchap (68e) in de buurt van het strafschopgebied van Schwäbe. Voor het overige stond Keulen echter compact, liet het met geconcentreerd verdedigend werk en een beetje hardheid nauwelijks iets heel en wachtte het op de tegenaanval om de beslissende 3:1 te maken.

En deze houding of beter gezegd het te passieve spel zou zich in de 70e minuut moeten wreken: Een simpele inworp belandde voor de voeten van Polter, die het geluk had Asano in stelling te brengen. Osterhage, die ook nog als invaller inviel, had zelfs de 3-2 kunnen maken (84e minuut), maar al met al was de 2-2 de juiste uitslag op deze avond – ook al waren er meer kansen geweest voor de gepromoveerde ploeg. Beide clubs zouden met dit resultaat moeten kunnen leven, omdat ze nog steeds in de veilige middenmoot van de competitie zitten. FC is nu ongeslagen in vijf uitwedstrijden.

Bochum speelt tegen Hertha na de twee weken durende Bundesliga pauze, op vrijdag vanaf 20.30 uur, Keulen op zaterdag (15.30 uur) tegen Freiburg.