zaterdag, april 27, 2024
HomeMotorsportsOndanks gebroken hand: Jimmie Johnson zal starten in Long Beach

Ondanks gebroken hand: Jimmie Johnson zal starten in Long Beach

Jimmie Johnson liep tijdens de vrije training voor de IndyCar-race in Long Beach een breuk in zijn hand op – De Ganassi-coureur zal starten in de race

De twijfels over de start van de IndyCar-race in Long Beach door zevenvoudig NASCAR-kampioen Jimmie Johnson zijn verdwenen: hoewel de Ganassi-coureur bij een crash tijdens de vrije training op vrijdag zijn hand brak, zal hij zondag aan de race beginnen. In de kwalificatie eindigde hij 25e van de 26 starters.

Wat is er gebeurd? Op vrijdag crashte Johnson tijdens de training met hoge snelheid in bocht 6 tegen de bandenbarrière. Daarbij nam hij zijn hand niet snel genoeg van het stuur weg, met een breuk tot gevolg. Hoewel hij een breuk opliep, kreeg hij van IndyCar groen licht om de race op het traditionele stratencircuit in Californië te rijden.

“Ik heb een breuk in mijn hand. We hebben een mooie carbon spalk gemaakt om het gewonde gebied te ondersteunen,” zei Johnson in een videoboodschap. “IndyCar heeft me toegestaan om deel te nemen aan de trainingen. Ik voel me nu heel goed en ik ben er klaar voor.” Zowel in de training als in de kwalificatie had de 46-jarige geen moeite om zijn auto onder controle te houden.

Johnson legde in totaal zes ronden af in de kwalificatie en legde het circuit af in 1:09.028. De winnaar van vorig jaar, Colton Herta, pakte de pole-position en vestigde met zijn rondetijd een nieuw baanrecord. Josef Newgarden werd tweede op 0,446 seconden achterstand, terwijl Romain Grosjean de auto in de vangrail zette. Hij werd van zijn tijden ontdaan omdat hij de rode vlag veroorzaakte in de Top 6 shootout.

De IndyCar-race op het voormalige Formule 1-circuit in de straten van Long Beach, dat in 2000 voor het laatst werd aangepast, wordt op zondag 10 april om 21.00 uur verreden. In totaal zijn er 26 coureurs ingeschreven voor de race. Scott McLaughlin leidt het algemeen klassement na de seizoensopener in St. Petersburg te hebben gewonnen en een tweede plaats op de oval in Forth Worth, Texas.