zondag, mei 19, 2024
HomeBasketballOndanks 18-punten voorsprong: Orlando en de gebroeders Wagner crashen uit de play-offs

Het eerste van mogelijk vele play-off avonturen voor de gebroeders Wagner is tot een einde gekomen. In Game 7 van de 1e ronde tegen de Cavaliers verloor Orlando met 94:106 en moest het vroegtijdig vakantie nemen. Het kan echter wel even duren voordat vooral Franz Wagner de play-off exit heeft verwerkt.

De 22-jarige inwoner van Berlijn eindigde de wedstrijd met slechts zes punten en raakte slechts één van zijn 15 veldpogingen (plus zes rebounds en zes assists). Zijn oudere broer Moritz presteerde ook niet zo goed als hij normaal doet (drie punten, 1/2 van het veld).

Sterke start voor Orlando – inclusief een voorsprong van 18 punten

De gebroeders Wagner waren niet de enigen die problemen hadden in de aanval, maar daarover later meer. De Magic begonnen eigenlijk heel goed. Het waren de Cavaliers die extreem koel aan de wedstrijd begonnen. De thuisploeg scoorde meer dan vijf minuten geen punt in het eerste kwart en miste alle eerste negen driepuntspogingen

Daarentegen was Paolo Banchero in zeer goede vorm voor de Magic. Tegen de rust had hij al 24 punten gescoord en Orlando liep in het tweede kwart uit naar 18 punten. Cleveland herstelde zich langzaam en bracht de achterstand in ieder geval terug tot tien punten bij rust.

De wedstrijd kantelde volledig in het derde kwart. Orlando had nu aanvallend niets meer in handen, terwijl Donovan Mitchell aan de andere kant op dreef kwam. De guard scoorde alleen al in de derde periode 17 punten en Cleveland nam de leiding. De bezoekers gingen de laatste periode in met een 76:68 voorsprong

Orlando Magic: Slechts een goed schotpercentage van 25 procent in de tweede helft

Maar het werd er niet beter op voor de Magic. Afgezien van Banchero vormde bijna niemand van de bezoekers een echte aanvallende dreiging, Cleveland liep weg met dubbele cijfers en nam uiteindelijk de leiding onbedreigd mee naar huis. Orlando was niet in staat om nog een laatste golf te maken.

Banchero eindigde de wedstrijd met een sterke 38 punten, maar kreeg niet genoeg steun. Naast Franz Wagner kon ook Jalen Suggs zijn ritme niet vinden (tien punten, 2/13 uit het veld). Orlando raakte slechts 25,6 procent van zijn schoten in de hele tweede helft. Cavs guard Mitchell scoorde in totaal 39 punten, terwijl Evan Mobley een double-double verzamelde met 11 punten en 16 rebounds bij afwezigheid van de geblesseerde center Jarrett Allen (ribkneuzing) en ook nog eens vijf blocks maakte.

Terwijl het seizoen nu voorbij is voor de gebroeders Wagner en Orlando, staan de Cavaliers in de tweede play-offronde tegenover de Boston Celtics, het beste team in de Eastern Conference tijdens het reguliere seizoen. De reeks begint woensdagavond met Game 1 in Boston.