zondag, mei 12, 2024
HomeMotorsportsMotoE Race 2 Barcelona: Torres crasht! Casadei nieuwe WRC leider na overwinning

MotoE Race 2 Barcelona: Torres crasht! Casadei nieuwe WRC leider na overwinning

Jordi Torres crasht ook in de tweede MotoE-race in Barcelona en verliest de leiding in het wereldkampioenschap aan Mattia Casadei – Andrea Mantovani en Nicholas Spinelli in de Top 3

Na dit incident duurde de voorsprong van Garzo niet lang. Aan het begin van de laatste ronde werd hij opgeslokt door Casadei en Mantovani. Kort voor de finish verloor hij ook het duel met Spinelli. Casadei liet hem echter niet met de overwinning aan de haal gaan – in tegenstelling tot de eerste race – en bleef Mantovani voor.

Matteo Ferrari (Gresini) werd vijfde, net als in race 1, gevolgd door Miquel Pons (LCR), Kevin Zannoni (SIC58) en Alessandro Zaccone (Tech 3). Randy Krummenacher (Intact) werd opnieuw negende. Eric Granado (LCR) maakte de top 10 compleet.

In het algemeen klassement verloor Torres 25 punten op Casadei, die met 21 punten voorsprong de laatste twee MotoE-races van het seizoen ingaat. Ferrari staat slechts één punt achter Torres op de derde plaats. Garzo heeft al 44 punten achterstand op de vierde plaats.