vrijdag, mei 3, 2024
HomeBasketballLudwigsburg bereikt kwartfinales Champions League

Ludwigsburg bereikt kwartfinales Champions League

Ludwigsburg heeft eerder dan gepland de kwartfinales van de Champions League bereikt. Hoewel de reuzen dinsdag met 91:93 (42:54) verloren bij Galatasaray Istanbul, kunnen ze niet meer verdreven worden van de bovenste twee plaatsen in Groep J nadat ze de eerste leg met 100:80 wonnen.

In de knock-outronde strijden de beste acht clubs in april in een best-of-three-format om een plek in de Final Four.

De gastheren leidden bij vlagen met 16 punten (41:25/13e minuut). Ludwigsburg hoefde maar 19 punten te verliezen om de head-to-head gelijkspel te winnen. De ploeg van hoofdcoach Josh King kon de achterstand verkleinen, vooral dankzij de sterke Jayvon Graves. Korte periodes van zwakte hielden de wedstrijd echter spannend. De Giants gingen met een 65:78 voorsprong de laatste periode in.

De bezoekers maakten snel alles duidelijk met een goede run in het vierde kwart, al konden ze de wedstrijd niet helemaal omdraaien. Topscorer Graves eindigde met 26 punten