donderdag, april 18, 2024
HomeSerie AKlassieke Mourinho-werkzege: Cristante steelt de show van Roma-sterren

Klassieke Mourinho-werkzege: Cristante steelt de show van Roma-sterren

Net als andere Italiaanse giganten als Milan, Inter en Lazio, begon Roma succesvol aan het nieuwe Serie A-seizoen met een beheersbare nederlaag bij underdog Salernitana, aangevoerd door Ribery.

Bij het zien van het aanvallende driemanschap van Roma, bestaande uit spits Abraham, Zaniolo en nieuwkomer Dybala, kon de neutrale toeschouwer zich al wat acties van deze heren voorstellen. Maar de dingen liepen anders …

Hoewel de aanvallers en de voormalige Juve-ster hun scènes hadden, was het maar zelden echt gevaarlijk op deze eerste speeldag bij het bijna gedegradeerde US Salernitana. Vaak werden de pogingen vroegtijdig verprutst, alleen Abraham kwam dichtbij (17e minuut, geblokt door tegenstander en ex-Roman Fazio). Dybala miste zijn doel met een veelbelovende vrije trap (24e), net als Zaniolo kort daarna (26e).

Cristante, administratie, werkoverwinning

Tegen de gastheren uit de havenstad Salerno, ten zuidoosten van Napels, die goed stand hielden en op speldenprikjes vertrouwden, was de eigen verdediging rond Smalling een troef – minder de aanvallende acties. De verdediging van Roma hield stand en liet nauwelijks serieus gevaar ontstaan of zelfs maar iets fout gaan.

In de 33e minuut volgde het doelpunt van de dag: Na een standaard verzamelden veel spelers van beide teams zich in en rond de Salernitana zestien, waar Cristante de bal van achteren kreeg. De Italiaanse Europees kampioen nam een snel schot en had geluk dat de bal licht werd afgebogen. In ieder geval, doelman Sepe dook tevergeefs.

In de tweede 45 minuten schakelden de Giallorossi, gecontroleerd door de instructies van Mourinho, meer en meer over op de administratieve modus. Het was niet mooi om naar te kijken, maar het was effectief. Zelfs de vervangende aanvoerder en voormalige Bayern-ster Ribery kon de massieve lat niet doorbreken. Het resultaat was uiteindelijk een klassieke 1-0 overwinning, met nieuwkomers Matic en Wijnaldum die hun debuut maakten naast Dybala, die in de startopstelling stond.

US Salernitana is aanstaande zaterdag (18.30 uur) de volgende tegenstander bij Udinese Calcio. De ploeg uit de Italiaanse hoofdstad, gecoacht door de “Special One”, ontvangt het gepromoveerde US Cremonese pas maandag (18.30) – de volgende verplichte taak.