dinsdag, mei 14, 2024
HomeTennisKeys bereikt halve finales Australian Open

Keys bereikt halve finales Australian Open

Melbourne – De Amerikaanse tennisster Madison Keys heeft voor het eerst sinds 2015 de halve finales van de Australian Open bereikt

De 26-jarige won in de kwartfinales in Melbourne met 6-3 en 6-2 van de Tsjechische Barbora Krejcikova. De ongeplaatste Keys staat donderdag in de laatste ronde tegenover de Australische nummer één van de wereld Ashleigh Barty of landgenote Jessica Pegula.

Zeven jaar geleden bereikte Keys voor de enige keer tot nu toe de halve finales van het eerste Grand Slam-toernooi van het seizoen, maar verloor toen van de Amerikaanse tennisster Serena Williams. Haar beste Grand Slam-resultaat tot nu toe kwam in 2017, toen ze de finale van de US Open bereikte tegen haar landgenote Sloane Stephens.

Niet genoeg weerstand

Krejcikova was uit het niets naar de titel van de French Open 2021 gestormd, zegevierend in het enkelspel en dubbelspel in Parijs. In de eerste ronde in Melbourne had de 26-jarige Andrea Petkovic uit Darmstadt verslagen.

Maar in de kwartfinales kon ze niet genoeg weerstand bieden: De nummer vier van de wereld Krejcikova zag er uitgeput uit bij temperaturen van rond de 30 graden. Bij 2:5 in de eerste set, liet ze haar bloeddruk controleren. Keys, 51e op de wereldranglijst, onderstreepte haar serveersterkte met elf aces en imponeerde met haar krachtige spel.

Alle Duitse deelnemers in het enkelspel zijn al uitgeschakeld. Het damestrio Petkovic, Angelique Kerber en Tatjana Maria werd in de eerste ronde uitgeschakeld. De grootste Duitse hoop Alexander Zverev miste de beslissende rondes met een nederlaag in de ronde van 16.