dinsdag, mei 7, 2024
HomeBundesligaHlozeks bliksemstart als vervanger van Adli

Hlozeks bliksemstart als vervanger van Adli

Een systeemwijziging is ook een optie tegen Leipzig

Of dit gaat lukken tegen de wedstrijd in Leipzig valt nog te bezien. En zelfs als dat lukt, is het nog maar de vraag of de nieuwkomer dan al een kandidaat is voor de basiself. Zoals de zaken er nu voorstaan, zal de trainer van Leverkusen de vervanger van Adli moeten zoeken in het huidige team.
Tegen Ottensen drong de Tsjech Adam Hlozek door tot de basis, al kwam hij pas in de 69e minuut in het veld voor Florian Wirtz. Vijf minuten later legde de 21-jarige Hlozek een schitterend afstandschot in het net, zette vervolgens met een lage pass Jonas Hofmann in de diepte voor 7:0 en in de slotminuut veroverde hij de bal net buiten het strafschopgebied van Hamburg, omspeelde Teutonia-doelman Marius Liesegang en schoof de bal in het lege net. Je kunt niet veel meer vragen van een grappenmaker.

Is dit genoeg voor een basisplaats tegen Leipzig? Hlozek heeft in ieder geval een bliksemaanvraag gedaan en zo zijn kansen vergroot om opgeroepen te worden. Tenzij Xabi Alonso natuurlijk van plan is om een 3-4-3 of 3-5-2 met drie of vijf man te spelen in plaats van de nieuwe 4-2-3-1 tegen Leipzig, dat zich steeds sneller door het centrum beweegt en dus een aanvallende kracht minder heeft.