zondag, april 28, 2024
HomeUncategorizedGoaldebuut voor Ramos - Messi viert comeback PSG

Goaldebuut voor Ramos – Messi viert comeback PSG

Paris Saint-Germain heeft zondagavond zijn koppositie in de Ligue 1-ranglijst onderstreept. Vooral na de wisseling van kant gaf de hoofdstedelijke club Stade Reims geen kans – ook al hield Mbappé zich gedeisd.
Na 90 verre van eenzijdige minuten werd het 4-0 voor de favorieten, die Ligue 1 blijven aanvoeren met elf punten. PSG kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, maar Danilo Pereira en Mbappé (24e, 32e) misten twee goede mogelijkheden. Daarna sloeg Reims bijna toe, maar de jonge Ekitike miste alleen voor Navas (35). Seconden voor de pauze sprong de bal bij toeval naar Verratti, die scoorde met behulp van de binnenkant van de paal (44e).

In de tweede helft bleef Reims scoren, zodat Parijs de teugels wat moest aanhalen – en dat deden de leiders. In de 62e minuut prikte Sergio Ramos de bal in tweede instantie over de lijn na een corner. Het was het eerste doelpunt van de voormalige aanvoerder van Real Madrid in het shirt van PSG. Enkele seconden later stond Messi voor het eerst na zijn Corona-besmetting weer op het veld en gaf direct de aanzet tot het derde doelpunt: Na een pass van de Argentijn werd het schot van Verratti twee keer afgeketst en belandde in de rechterbovenhoek (67e).

Icardi kopt naar zijn eigen hand

PSG’s volgende wedstrijd is op 31 januari, wanneer ze OGC Nice ontmoeten bij de laatste 16 van de Franse beker, die momenteel hun naaste rivalen zijn in Ligue 1.