zaterdag, april 27, 2024
HomeFootballFinalissima 2022: Speelwijze, Plaats, Datum, TV

Finalissima 2022: Speelwijze, Plaats, Datum, TV

Een andere internationale trofee wordt woensdag gespeeld. Italië en Argentinië zullen de Finalissima 2022 betwisten. Vragen en antwoorden over de wedstrijd.

Wat is de Finalissima?

Het is de clash tussen de Europese kampioenen en de Zuid-Amerikaanse kampioenen. De UEFA en CONMEBOL hebben de vergelijking tussen de twee titelhouders afgelopen december herschikt?

Wie speelt tegen wie?

Italië won UEFA EURO 2020 met een 3-2 gelijkspel tegen Engeland en zal spelen tegen Zuid-Amerikaanse recordwinnaars Argentinië, die voor het eerst sinds 1993 de Copa America hadden gewonnen door Brazilië met 1-0 te verslaan – Lionel Messi’s eerste titel in de Albiceleste.

Wanneer en waar wordt het gespeeld?

De wedstrijd vindt plaats op woensdag 1 juni 2022 om 20.45 uur. De wedstrijd vindt plaats in het Wembley Stadium in Londen.

Wat is de modus?

De wedstrijd zal 90 minuten duren. Als er geen winnaar wordt gevonden in de reguliere speeltijd, zal er geen extra tijd zijn maar een onmiddellijke penalty shootout.

Wie zendt de Finalissima live uit op TV en stream?

In Duitsland is de clash tussen Italië en Argentinië alleen te zien op streamingdienst DAZN.

Hoe vaak zijn er Europese kampioenen tegen Zuid-Amerikaanse kampioenen geweest?

Tot nu toe zijn er twee vergelijkingen geweest tussen de regerende kampioenen van Europa en Zuid-Amerika onder auspiciën van de UEFA en CONMEBOL. In 1985 versloeg Frankrijk Uruguay met 2-0 in Parijs, terwijl Argentinië in 1993 thuis in Mar del Plata met 5-4 op strafschoppen zegevierde tegen Denemarken na een 1-1 gelijkspel na 90 minuten.