dinsdag, april 30, 2024
HomeFootballFatale fouten van Fulham: ManCity stormt naar de laatste 16

Fatale fouten van Fulham: ManCity stormt naar de laatste 16

Kampioenschapsleider Fulham verkocht zich vooral in de eerste helft goed en duur bij Manchester City, maar kwam uiteindelijk na de tweede helft door eigen fatale fouten op achterstand en werd bijgevolg met 4-1 uitgeschakeld.

Fulham is de ploeg van de 2e divisie in Engeland, the Cottagers leiden onbetwist het kampioenschap en zijn op de goede weg terug naar de Premier League. Naast doelpuntenmachine Mitrovic, die dit seizoen al 28 keer scoorde in 26 competitiewedstrijden, is ook Fabio Carvalho een belangrijk stukje van de aanvallende puzzel geworden. “

De 19-jarige speler staat al lang in de belangstelling van grote clubs en zou eigenlijk al getekend zijn door Liverpool FC als de Reds niet een beetje laat waren op Deadline Day. Maar Liverpools interesse in Carvalho is geenszins bekoeld, zoals Jürgen Klopp onlangs bevestigde – en hij liet in Manchester al in de vierde minuut zien dat hij veel te bieden heeft, toen hij op het beslissende moment uithaalde op Mitrovic’s openingspass op Wilson en kort daarna Wilson’s voorzet afmaakte om de 1-0 te maken.

Stads snel antwoord

Na de pauze leidde een fatale misplaatste pass van Adarabioyo in de rug van Williams tot een overtreding van Grealish in de zestien. Mahrez zette de strafschop om en maakte er 3:1 van (53.). Kort daarna volgde nog een blunder van een Fulham-speler: Reeds noodpass naar achteren muteerde in de perfecte sjabloon voor De Bruyne, die vervolgens het oog had op Mahrez (57e). De 4:1 was de pre-decision in deze wedstrijd, die City vervolgens met routine en koelbloedigheid tot een einde bracht.