zondag, mei 12, 2024
HomeBasketballElfde overwinning op rij: Bayern blijft koploper Chemnitz op de hielen zitten

Elfde overwinning op rij: Bayern blijft koploper Chemnitz op de hielen zitten

Het basketbalteam van Bayern is nog steeds niet te stoppen in de Bundesliga. Nu is het tijd voor de topper tegen Chemnitz

FC Bayern Basketball blijft koploper Niners Chemnitz op de hielen zitten in de Bundesliga. De ploeg uit München won zondag met 116:86 (61:43) in het Syntainics MBC uit Weißenfels en vierde daarmee de elfde competitiezege op rij.

De ploeg van hoofdcoach Pablo Laso, waarin wereldkampioen Andreas Obst de topscorer was met 25 punten, zorgde al in het eerste kwart voor duidelijkheid. Obst sloeg acht driepunters, waarvan een aantal spectaculair van ver achter de driepuntslijn, waardoor hij zijn persoonlijke record (9) net niet evenaarde. Bayern breidde de voorsprong geleidelijk uit tot aan het begin van het laatste kwart en verpestte zo de 450e Bundesliga-wedstrijd van MBC-jubilaris en oud-speler van München John Bryant.

Bayern heeft nu een record van 15-3 overwinningen, terwijl Chemnitz twee wedstrijden meer heeft gespeeld en tot nu toe 17-3 heeft gewonnen. De twee ploegen ontmoeten elkaar dinsdag in München. De situatie blijft kritiek voor MBC door hun 14e nederlaag van het seizoen. De club staat momenteel twee overwinningen voor op Hakro Merlin Crailsheim, die de eerste degradatieplaats bezetten

Alba wint het achtervolgende duel – Göttingen krijgt wat ademruimte

Alba Berlin vierde een zwaarbevochten overwinning op het onlangs gepromoveerde Rasta Vechta in het achtervolgingsduel. Alba zegevierde tegen de club uit Nedersaksen met 98:89 (43:41). De wedstrijd werd pas in de laatste periode beslist. Point guard Matteo Spagnolo schitterde met 16 punten, terwijl wereldkampioen Johannes Thiemann er 15 scoorde.

In de derde wedstrijd van de dag kreeg BG Göttingen wat ademruimte in de degradatiestrijd met een 101:70 (42:36) overwinning tegen kelderrivalen Tigers Tübingen. BG center Karlis Silins (16 punten, 11 rebounds) schitterde met een double-double