zaterdag, april 27, 2024
HomePremier LeagueEén tegenaanval is genoeg: Haaland schiet ManCity naar tweede plaats

Eén tegenaanval is genoeg: Haaland schiet ManCity naar tweede plaats

Manchester City heeft de inhaalwedstrijd tegen FC Brentford gewonnen en stijgt naar de tweede plaats in de Premier League. The Citizens hadden het lang moeilijk voordat Erling Haaland een tegenaanval met aplomb afrondde

Omdat Manchester City op het WK voor clubs in Saoedi-Arabië was ten tijde van speeldag 18, moest de wedstrijd in de Premier League tegen FC Brentford worden verschoven. Manchester City-trainer Pep Guardiola voerde drie wijzigingen door ten opzichte van het 1-1 gelijkspel tegen Chelsea FC en gaf Bobb zijn debuut in de Premier League. Stones en Bernardo Silva startten ook naast de 20-jarige. Aké, De Bruyne en Doku verhuisden naar de bank.

Brentford-trainer Thomas Frank voerde ook drie wijzigingen door: Jörgensen, Onyeka en Wissa startten in vergelijking met de 4-1 nederlaag tegen Liverpool FC. Collins, Jensen en Maupay moesten plaatsmaken op de bank

City heeft problemen – een stortvloed aan kansen blijft uit

Brentford was de laatste tegenstander die de Citizens in hun eigen stadion versloeg – in november 2022. The Bees bezorgden de favorieten dit keer opnieuw problemen: Brentford hield stand achterin en weerstond de druk van de Skyblues. Individuele kansen zoals die van Foden (7e) liepen op niets uit.

City hield stand en zette Brentford FC vast op eigen helft. De counterende verdediging was echter niet altijd effectief en de bezoekers konden meerdere keren snel omschakelen. Onyeka kreeg de beste kans, maar zijn schot was te gecentreerd op Ederson (16′).

Na iets meer dan een half uur zette City het vuur aan de schenen en creëerde het plotseling kansen met de minuut. Bernardo Silva kopte van een paar meter naast (34′), Akanji van afstand (35′) en Ruben Dias met een kopbal (36′) konden Flekken niet verslaan en Bobb werd afgekeurd door Mee, die de bal van de lijn haalde (37′).

Haaland scoort na een tegenaanval

Na rust kwam er een voortijdig einde aan de stortvloed van kansen: net als een groot deel van de eerste helft had City moeite om het strafschopgebied van de tegenstander binnen te dringen. De verdediging van Brentford hield stand, terwijl de aanval loerde op overgangsacties.

Het was vooral deze methode die City gebruikte om de wedstrijd te beslissen: De thuisploeg zette de tegenaanval in via Rodri en Alvarez. Omdat Ajer weggleed, kreeg Haaland vrij baan. De Noor hield het hoofd koel en schoot zelfverzekerd langs Flekken (71′).

Het tweede doelpunt van Haaland werd afgekeurd wegens buitenspel in de opbouw (80′). Omdat Brentford geen antwoord had, hielden de Sky Blues stand voor een nipte overwinning en is Bournemouth aanstaande zaterdag (18.30 uur) de gastheer. Brentford speelt volgende week maandag om 21.00 uur tegen West Ham United.