donderdag, mei 9, 2024
HomeBasketballEen primeur voor de 99ers: Chemnitz bereikt de finale van de Europa...

Een primeur voor de 99ers: Chemnitz bereikt de finale van de Europa Cup

Voor het eerst in de clubgeschiedenis heeft de Bundesliga-club uit Saksen een Europese finale bereikt. De Niners legden de eerste steen met hun 98:73 overwinning in Bilbao een week geleden

De Niners Chemnitz hebben voor het eerst in hun clubgeschiedenis de finale van de Europa Cup bereikt. Hoewel de club uit Saksen woensdag op eigen veld 73:82 (36:39) verloor van Bilbao Basket, had het al de basis gelegd voor het bereiken van de finale met een 98:73 overwinning in de eerste etappe in Baskenland. In de finale staat de runners-up van de Duitse competitie tegenover het Turkse Bahcesehir Koleji uit Istanbul. De eerste leg vindt plaats op 17 april in Chemnitz, de tweede leg op 24 april in Turkije.

Wesley van Beck, Kaza Kajami-Keane (elk 12), Jeff Garrett (11), Tylor Ongwae en Ousman Krubally (elk 10) scoorden de meeste punten voor de Niners in de halve finale thuiswedstrijd. Melvin Pantzar (15), Kristian Kullamae (14), Keith Hornsby (11), Trygvvi Hlinason en Thijs de Ridder (elk 10) speelden de grootste rol in het succes van de bezoekers.

Hoewel de thuisploeg al snel een 0:4 (2:00) achterstand had, bouwde het na zes minuten een 14:9 voorsprong op, die aanvankelijk duurde tot 29:24 (12:00). De Spanjaarden gaven echter niet op en stonden drie punten voor bij de rust. De thuisploeg had in dit duel echter een voorbeslissing genomen bij 53:47 (27:00) en deed het daarna rustig aan

Niners Chemnitz – Bilbao Basket 73:82 (36:39)

Beste scorers voor Chemnitz: Van Beck (12 punten), Kajami-Keane (12), Garrett (11), Ongwae (10), Krubally (10)
Beste scorers voor Bilbao: Pantzar (15), Kullamae (14), Hornsby (11), De Ridder (10), Hlinason (10)
Eerste leg: 98:73