vrijdag, april 19, 2024
HomeBasketballDriepunter van Kleber en 45 van Doncic niet genoeg om nederlaag Mavs...

Driepunter van Kleber en 45 van Doncic niet genoeg om nederlaag Mavs te voorkomen

Een comeback in het laatste kwart was niet genoeg: De Dallas Mavericks verloren hun openingswedstrijd bij de in het westen leidende Phoenix Suns ondanks sterke scènes van Luka Doncic en Maxi Kleber.
De Mavericks gingen met 114-121 onderuit bij Phoenix in de halve finale van de Western Conference. De Texanen stonden het grootste deel van de wedstrijd met tien tot vijftien punten achter tegen de titelfavorieten en konden de Suns-fans pas aan het eind een beetje nerveus maken toen ze tot op zes punten genaderd waren.

Doncic met 45 punten en 12 rebounds en Kleber met 19 punten op vijf geconverteerde driepunters hadden de beste plaat in de box score bekeken door Dirk Nowitzki, maar over het algemeen was de Mavericks aanval niet sterk genoeg voor de Suns voor te lang.

Maxi en Luka hielden ons in leven in de eerste helft. We hadden met 30 achter kunnen staan. We hebben gewoon iemand nodig om mee te doen,” bekritiseerde Mavericks coach Jason Kidd. “We moeten beter met elkaar kunnen praten. Op dat punt hebben we het vandaag echt slecht gedaan,” zei Kleber, over hoe de Mavericks geïntimideerd waren door het volume in Phoenix in de eerste helft.

In het laatste kwart viel de Würzburg-speler na een geslaagde dunk gevaarlijk op zijn bovenrug, het tafereel dat aanvankelijk voor consternatie zorgde in het Footprint Center in Phoenix. Kleber, echter, raapte zichzelf snel op.

Ayton leidt Suns

Zes spelers haalden dubbele cijfers voor de gastheren, met Deandre Ayton’s 25 punten en Devin Booker’s 23 punten de meest succesvolle. Vooral het teamspel van de Suns was effectiever (27 assists – slechts 16 voor de Mavericks). “We vertrouwden elkaar en speelden samen,” zei Ayton na de wedstrijd.

De volgende ontmoeting is weer in Phoenix op donderdagnacht (4.00 uur CEST), daarna gaat het verder met twee wedstrijden in Dallas. Vier overwinningen zullen leiden tot promotie en een clash met de winnaar van de Memphis Grizzlies vs Golden State Warriors series. In deze serie, leiden de Warriors 1:0.

Sixers behoorlijk tandeloos zonder Embiid

In het oosten begon de Miami Heat de halve finalereeks met een onbedreigde thuisoverwinning op de Philadelphia 76ers. Tyler Herro, die 25 punten scoorde als invaller, was bijzonder overtuigend in de 106-92 overwinning. De 76ers moesten het het grootste deel van de wedstrijd stellen zonder hun geblesseerde stermidden Joel Embiid en waren op een fase kort na de pauze na niet opgewassen tegen de gastheren.

Naast Herro was het Bam Adebayo die met 24 punten en twaalf rebounds voor de Heat op de proppen kwam. De 76ers kregen de meeste punten van Tobias Harris (27). Embiid herstelt van een orbitale breuk en een hersenschudding, opgelopen in de wedstrijd van vorige week tegen de Toronto Raptors. Er wordt nog steeds verwacht dat hij de tweede wedstrijd van woensdag mist.