zaterdag, juni 1, 2024
HomeLa LigaDe Pauls droomdoelpunt is genoeg: Atleti met moeizame zege tegen Celta Vigo

De Pauls droomdoelpunt is genoeg: Atleti met moeizame zege tegen Celta Vigo

Atletico Madrid heeft de thuiswedstrijd tegen Celta Vigo nipt met 1:0 gewonnen en is dicht bij kwalificatie voor de Champions League. Het verschil werd gemaakt door een wereldkampioen

De thuiswedstrijd van Atletico Madrid tegen Celta Vigo stond in het teken van het veiligstellen van de vierde plaats, vóór rivalen Bilbao. Na twee overwinningen op directe rivalen Athletic (3:1) en Mallorca (1:0) had de ploeg van Diego Simeone het moeilijk tegen Celta, dat nog steeds vecht om de play-off plaatsen te behouden.

Hoewel de Madrilenen vanaf het begin meer van het spel hadden, ontbrak het lange tijd aan penetratie. In hun fases van balbezit zocht de thuisploeg naar gaten in de verdediging van de bezoekers, die goed stond en behalve ongevaarlijke aanvallen weinig toeliet.

Llorente mist voor Guaida

Llorente kreeg de beste kans voor Atleti toen hij na een geweldige pass van Koke voor de voeten van Guaida miste (41′). Een paar minuten later waren de tot dan toe ongevaarlijke bezoekers voor het eerst gevaarlijk, maar de voorzet van Bamba werd door Witsel net naast het doel gewerkt. Al met al was het een eerste helft zonder veel hoogtepunten, met als logisch gevolg dat de ploegen doelpuntloos de rust ingingen.
Na de rust veranderde er eigenlijk niets in het spel. De ploeg van Simeone had de tegenstander grotendeels onder controle, maar miste precisie en ideeën in hun aanvalsspel.

Oblak redt tegen Iago Aspas

In de 59e minuut kreeg Celta Vigo hun eerste schot op doel – en het was meteen gevaarlijk: na een pass van Bamba dwong Iago Aspas Oblak tot een briljante redding (59′). Het was een wake-up call, zij het een kleine, voor de bezoekers, die daarna moediger begonnen te handelen en naar voren bleven zoeken. Fran Beltran (68′) en Iago Aspas (73′) kwamen allebei in kansrijke posities, maar Oblak stond beide keren zonder al te veel problemen op de stip

Wereldklasse doelpunt van de Paul

Het leek dus een doelpuntloos gelijkspel te worden, totdat de Paul met een wereldgoal Atleti op voorsprong zette: op de rand van het strafschopgebied nam de wereldkampioen de bal met zijn borst aan en volleyde hem in de rechterhoek voor de 1-0 (84′).

Door de overwinning zijn de Madrilenen zo goed als zeker van Champions League-kwalificatie. Celta Vigo moet ondertussen weer bibberen in de degradatiestrijd.