zaterdag, mei 18, 2024
HomeBasketballDankzij de sterke verdediging: Bayern verslaat Tel Aviv

Dankzij de sterke verdediging: Bayern verslaat Tel Aviv

De basketballers van FC Bayern München hebben in de Euroleague tegen Maccabi Tel Aviv voor een belangrijke thuisoverwinning gestreden. Donderdagavond zegevierde de ploeg uit München met 70:52 (30:29) tegen de Israëlische recordkampioenen, die ook strijden om de achterste play-off plaatsen.

Het basketbalteam van de Bundesliga vierde zijn twaalfde overwinning in de 24e wedstrijd van het seizoen dankzij een sterke defensieve prestatie. Corey Walden was München’s beste scorer met 13 punten.

Maar de verdediging van de bezoekers domineerde het spel in het begin, na zeven minuten hadden de Beieren slechts vijf punten gescoord. Twee driepunters brachten de thuisploeg binnen 13:16 na het eerste kwart. In het midden van de tweede periode vond de ploeg uit München zijn ritme en ging met een 30:29 voorsprong de kleedkamer in.

Sterk laatste kwartaal

Na de pauze hielden de Beiernaren dit ritme vast, en ze verdedigden ook sterk: in de eerste vijf minuten van het derde kwart kregen ze slechts drie punten tegen. Boven alles, Nick Weiler-Babb zette de toon. De ploeg uit München opende de vierde periode met een 8-0 run, hield de bezoekers in de eerste vier minuten zonder punt en liep gedecideerd uit naar 57-41.

Met het succes tegen Tel Aviv bevestigden de Beiernaren hun recente sterke vorm: Over de competities, hebben ze zeven van hun laatste acht wedstrijden gewonnen.