zaterdag, mei 18, 2024
HomeMotorsportsCurieus: Twee winnaars in de Britse Talent Cup

Curieus: Twee winnaars in de Britse Talent Cup

Een ongebruikelijke gebeurtenis vond plaats in de Britse junior race series in Donington – twee rijders werden uitgeroepen tot winnaars in een fotofinish

Het derde raceweekend van de British Talent Cup vond plaats op het aloude Donington Park. Er werd ook geschiedenis geschreven op het legendarische circuit, want er was een fotofinish met twee winnaars!
In de eerste race versloeg Carter Brown zijn teamgenoot Johnny Garness met een flinterdunne marge. In de tweede race, was er letterlijk niets dat de twee scheidde. Brown en Garness kwamen zij aan zij uit de laatste bocht.

Beiden hadden een kleine glijbaan en ze kwamen zij aan zij over de finish. De tijdmeting gaf voor beiden exact dezelfde racetijd aan. Uiteindelijk moest de eindfoto beslissen. Maar op de foto was ook te zien dat ze allebei op precies hetzelfde moment over de finishlijn kwamen.

Er waren twee race winnaars! Zowel Brown als Garness werden tot winnaar uitgeroepen en kregen elk 25 punten voor het kampioenschap. De tweede plaats werd niet toegekend. Derde op het podium was Kiyano Veijer.

Na drie raceweekenden bezetten Brown en Garness de bovenste twee posities in het kampioenschap. Beiden rijden voor Michael Laverty’s Vision Track team. Sinds dit jaar is dit team ook vertegenwoordigd in het Moto3 Wereldkampioenschap.

De British Talent Cup bestaat sinds 2018 en dient als springplank voor opkomende Britse ruiters. Het veld is uitgerust met uniforme Honda NSF250Rs. Het is één van de nationale junior series, ondersteund door MotoGP promotor Dorna.