donderdag, maart 28, 2024
HomeFootballCommandante overwinning op Oekraïne - Schotland springt naar 1e plaats

Commandante overwinning op Oekraïne – Schotland springt naar 1e plaats

Scotland heeft thuis tegen Oekraïne een stap gezet naar het winnen van League B Groep 1 dankzij een 3-0 overwinning.

Enige kans – Patterson geblesseerd

Alleen in het begin presenteerde Oekraïne zich wat opgewekter. Daarna kwamen de Schotten echter snel beter in het spel – omdat ze iets meer drang naar het doel ontwikkelden en tenminste af en toe een schot op doel hadden. De beste kans van de eerste helft kwam van Armstrong, wiens schot werd gered door Trubin (22e). Helaas voor de thuisploeg moest Everton’s Patterson er in de 26e minuut af met een linkerknieblessure. Hickey kwam in het spel.

Er was echter één opwinding in de eerste helft. Bondar redde Adams, die op weg was naar het doel, met een rustieke controle kort voor rust. Beide spelers moesten daarna behandeld worden, Bondar zag de gele kaart (45.).

Superieure Schotten belonen zichzelf

Na de herstart was het de beurt aan de Schotten, die steeds meer kansen creëerden tegen de te passieve Oekraïners. Armstrong en Adams faalden met hun pogingen op Trubin (59., 64.), seconden voor de eerste poging had Adams met zijn hoofd de onderkant van de lat geraakt (64.). Maar toen was het tijd. In de 70e minuut, met het geluk van de dapperen, kwam de bal bij McGinn, die de 1-0 binnen schoot.

Daarna ging het verder in de richting van het Oekraïense doel. Een coproductie tussen Dykes en Fraser bracht de Scots in de 80e minuut op 2-0, doordat Dykes een corner vanaf links binnenkopte. Vreemd genoeg was de 3-0 stand een paar minuten later bijna een herhaling van het tweede Schotse doelpunt. Fraser gaf een corner vanaf links naar binnen, Dykes stond het hoogst op en scoorde opnieuw in de rechterhoek voor de eindstand.

Scotland, dat nu Groep 1 in League B van de Nations League aanvoert vóór Oekraïne, speelt komende zaterdag thuis tegen Ierland (20.45 uur). Voor Oekraïne is het een paar uur eerder (15.00 uur) op weg naar Armenië.