zondag, april 28, 2024
HomePremier LeagueBlues vieren laat feest: Madueke maakt een overtreding en scoort vanaf de...

Blues vieren laat feest: Madueke maakt een overtreding en scoort vanaf de stip om te winnen

Chelsea FC toonde een succesvolle reactie na hun vierde uitnederlaag op rij. Joker Madueke bezorgde de Blues een late overwinning tegen Crystal Palace bij het debuut van Nkunku

Na hun vierde uitnederlaag op rij begon Chelsea FC vol vertrouwen aan de wedstrijd tegen Crystal Palace, ondanks de ontnuchterende 2-1 nederlaag in Wolverhampton. Het uiteindelijk onbeduidende doelpunt werd gescoord door nieuwe zomeraanwinst Nkunku, die bijna zijn hele eerste zes maanden in Londen op de tribune had doorgebracht vanwege een knieblessure. Het debuutdoelpunt van de Fransman betekende ook zijn debuut tegen de Eagles.

Nkunku meteen een belangrijke speler

De letterlijk centrale rol die de ex-Leipziger naar verwachting zal spelen in de plannen van Mauricio Pochettino was vanaf de eerste seconde op Stamford Bridge duidelijk. Als spelverdeler achter Jackson wervelde de voormalige Leipziger in de beginfase naar hartenlust en creëerde hij niet alleen de eerste goede kans voor Maatsen (9′), maar ook de voorsprong via Mudryk (13′), die nog geen tien minuten later (22′) een hoekschop miste voor Henderson.

Olise scoort uit het niets

Met uitzondering van de tweede kans van de doelpuntenmaker liep bijna elke aanval van Chelsea in de eerste helft via Nkunku, die voor rust nog twee kansen kreeg. Jackson, die al was begonnen vanuit buitenspelpositie, miste echter duidelijk de bal na zijn doorloopbal (22′), voordat de Fransman zelf de 2-0 miste toen hij Richards toucheerde terwijl hij voor Henderson sprong en een luchtzak raakte (26′). De Eagles straften hun gemis af met hun eerste echte kans vlak voor het fluitsignaal. Olise zette de voorzet van Ayew perfect om en scoorde de geflatteerde gelijkmaker (45.+1).

In de tweede helft verdienden de Eagles het 1:1 gelijkspel. Hoewel de Blues aanzienlijk meer balbezit hadden, hadden de bezoekers aanvankelijk de meer vastberaden aanvalsmomenten. Mateta was gevaarlijk na zo’n moment, maar Petrovic (55) en Olise na een fout van invaller Thiago Silva (81) vonden allebei het net.

Na de misser van Jackson: Blues in de VAR-achtbaan

Voor de gastheren lag de focus ondertussen op aanvaller Jackson. In de 74e minuut had Gallagher hem perfect ingespeeld, maar hij schoof de bal langs Henderson in de verre hoek. Even later mocht de Senegalees vieren – maar slechts kort. De VAR greep in omdat Jackson buitenspel had gestaan (77′).

Vlak voor het einde van de normale tijd greep de videoscheidsrechter opnieuw in, maar dit keer in het voordeel van Chelsea. Eze had een overtreding gemaakt op Madueke, maar scheidsrechter Michael Salisbury liet de actie in eerste instantie doorgaan (86′). Na het bekijken van de herhaling op het scherm draaide de scheidsrechter zijn beslissing echter terug. Madueke kreeg de strafschop, nam zelf de strafschop en scoorde de veelgeprezen winnaar, waardoor de Blues hun 12e competitiewinst op rij behaalden tegen Crystal Palace.