zondag, mei 12, 2024
HomeBasketball"Beschamend": kampioen Ulm gaat onderuit in Gran Canaria

“Beschamend”: kampioen Ulm gaat onderuit in Gran Canaria

Duitse basketbalkampioen ratiopharm Ulm heeft een debacle geleden in hun eerste uitwedstrijd in de EuroCup. De ploeg van coach Anton Gavel verloor met 82-111 (36-62) bij titelverdediger CB Gran Canaria, Ulms eerste nederlaag van het seizoen in de competitie. De beste scorer van een teleurstellend bezoekend team was L.J. Figueroa met 19 punten.

Het probleem van Ulm was de rampzalige eerste helft. “We waren er helemaal niet in de eerste helft, het was een beschamende prestatie,” vertelde Gavel in de pauze aan MagentaSport. Ulm begon goed aan de wedstrijd in Las Palmas, maar stortte in het eerste kwart volledig in. Een 17:5 run van de Spanjaarden begon hiermee en in de tweede periode werd het er niet beter op. Pas na de pauze werd Ulm wakker en won in ieder geval het derde kwart, maar spannend werd het niet meer.

Ulm in de middenmoot

Gran Canaria behoort niet tot de topploegen in de Spaanse competitie. Maar in de EuroCup, de op één na hoogste Europese beker, is de ploeg van voormalig Ulm-coach Jaka Lakovic een kracht in eigen huis. Met twee overwinningen uit twee wedstrijden blijven de Spanjaarden bovenaan in groep B, terwijl Ulm voorlopig in de middenmoot staat.

In de groep van tien moet de ploeg van Gavel bij de beste zes eindigen om de volgende ronde te bereiken. Twee teams uit elke groep gaan rechtstreeks door naar de kwartfinales, terwijl de clubs op de derde tot en met de zesde plaats bij de laatste 16 spelen.