dinsdag, mei 7, 2024
HomeFootballBellingham verrast zelfs zichzelf

Bellingham verrast zelfs zichzelf

Jude Bellingham is het gesprek van de dag, momenteel een van de beste spelers ter wereld. De jonge Engelsman had deze start bij Real Madrid zelf niet eens verwacht.

Ooit stond hij daar, armen uitgestrekt, met een koele blik op de tribunes van het Santiago Bernabeu: Jude Bellingham opende al in de negende minuut de 4:0 tegen Osasuna, kort na rust gevolgd door de 2:0. De 20-jarige Engelsman heeft nu acht doelpunten gemaakt in acht competitiewedstrijden.

Daarbij komen nog twee doelpunten in de Champions League, die de Koninklijke aan overwinningen hielpen tegen Union en in Napels. Het lijdt geen twijfel dat Bellingham momenteel een van de beste voetballers ter wereld is en misschien wel in de beste vorm van zijn carrière verkeert. “Het is een goede start van mijn leven hier in Madrid,” zegt Bellingham op de website van de Royal en hij voegt eraan toe: “Ik ga niet in elke wedstrijd scoren, maar ik moet proberen dit niveau vast te houden.”

Dat de Engelsman na zijn periode bij Birmingham City en Borussia Dortmund (132 wedstrijden, 24 doelpunten) zo’n vliegende start zou maken bij Real Madrid, verbaast zelfs hemzelf. “Ik ben een zelfverzekerde speler, maar ik had niet zo’n goede start verwacht,” geeft Bellingham toe. “Ik ben erg blij. We moeten dit niveau het hele seizoen vasthouden.”

Bellingham blijft bescheiden – en wil meer

Bellingham past perfect bij de Royals, die tot nu toe een sterk seizoen hebben gedraaid mede dankzij de zomeraanwinst uit Dortmund. Naast de twee overwinningen in de Champions League, waren er acht treys en slechts één nederlaag in negen competitiewedstrijden (eerste plaats voor Girona en Barcelona). “In deze fase van het seizoen kun je niet om meer vragen. Op dit moment gaat het goed met ons,” zei Bellingham, die bescheiden verzekerde: “Ik sta met beide benen op de grond, maar ik wil meer.”

Maar nu rust het clubvoetbal een paar dagen en staat de internationale onderbreking op het programma. Engeland en Bellingham hebben vrijdag een testwedstrijd tegen Australië voordat ze volgende week dinsdag (17 oktober, 20.45 uur) hun EK-kwalificatiecampagne voortzetten tegen Italië. “Ik hoop twee overwinningen te boeken en terug te komen met hetzelfde ritme en dezelfde mentaliteit om mijn team weer te helpen winnen,” zei de middenvelder.