dinsdag, april 30, 2024
HomeBundesligaBayern trotseert turbulentie in Freiburg - RB steelt de show van BVB

Bayern trotseert turbulentie in Freiburg – RB steelt de show van BVB

Het volgende Duitse kampioenschap voor FC Bayern komt steeds dichterbij nu de ploeg uit München zaterdag duidelijk won in Freiburg en BVB ’s avonds verloor van Leipzig. In de kelder passeerde Bielefeld Hertha

BVB verliest 1:4 in uitverkocht stadion

Borussia Dortmund heeft voor 81.365 toeschouwers de langverwachte topper tegen RB Leipzig met 1:4 verloren. BVB miste in de beginfase van de wedstrijd kansen en werd na 21 minuten afgestraft door Laimer. Even later maakte de Oostenrijker er zelfs 2:0 van (30.). Na de pauze was Dortmund aanvallend te ongevaarlijk, waardoor RB de voorsprong mocht vergroten tot 3:0 via een schitterende combinatie van Nkunku (58.). De 1:3 van Malen bracht slechts 120 seconden hoop (84e), want Dani Olmo maakte de eindstand 4:1 (86e). Met de Westfalen nu negen punten achter, kunnen ze de titel waarschijnlijk wel vergeten.
Ook omdat Bayern zaterdagmiddag de volgende stap naar titelverdediging heeft gezet: De ploeg uit München won met 4-1 in Freiburg en doorstond daarmee de generale repetitie voor de naderende kwartfinale van de Champions League tegen Villarreal. Na een vermoeide eerste helft zorgde de vrije trap van Kimmich voor de beslissende impuls. Goretzka, die zijn rentree maakte in het basiselftal, kopte in het lege doel nadat Flekken de bal had gemist (58e). Joker Petersen had het snelle antwoord klaar, die de 1-1 maakte slechts 17 seconden nadat hij als invaller was ingebracht (63e). Bayern-joker Gnabry maakte er nog voor het begin van het laatste kwartier 2-1 van (73e), Coman en Sabitzer deden er uiteindelijk nog een schepje bovenop (82e, 90e +6e). Er was ook wat verwarring over de wissels in een turbulente tweede helft – lees alles over de fout van München in Freiburg hier.

Magaths terugkeer op de bank mislukt

Felix Magath is terug in de Bundesliga, maar bij zijn rentree op de bank leed Hertha BSC zijn 16e competitienederlaag: In de 1:2 in Leverkusen waren het vooral de laatste tien van de eerste 45 minuten die alles hadden. Bayer 04 nam de leiding door een dubbele treffer van Alario en Bellarabi (35e, 40e), waarop Darida snel een antwoord vond (42e). Na de wisseling van de einden kregen de Werkself meer kansen, maar het zou bij een nipte overwinning blijven. Terwijl Leverkusen zijn derde plaats verstevigde, werd Hertha door Bielefeld teruggedrongen naar de 17e plaats.

VfB’s gebrek aan kansen kost zege in Bielefeld

Ondanks een achterstand bij rust heeft Arminia met 1-1 gelijkgespeeld tegen VfB Stuttgart. De Zwaben begonnen swingend en namen na 25 minuten de leiding via een door Kalajdzic omgezette strafschop wegens handsbal. Voor de pauze rende Marmoush alleen op het doel van Arminia af, maar miste achteloos de 2:0 (40e). Een beetje uit het niets maakte Bielefeld gelijk via Krüger (59e), voordat de kansen voor Stuttgart zich bleven opstapelen. Een voorbeeld hiervan was in de 78e minuut, toen VfB binnen enkele seconden een veelbelovende driedubbele kans miste.

SpVgg keeper Linde brengt Frankfurt op stang

Ondertussen kreeg TSG 1899 Hoffenheim de volgende tegenslag te verwerken na de 3-0 nederlaag in Berlijn voor de interlandbreak: De ploeg uit Kraichgau verloor thuis met 2-1 van het gepromoveerde Bochum. De matchwinnaar voor VfL was Asano (28e, 59e). Voor Hoffenheim scoorde alleen international Raum onder de ogen van bondscoach Hansi Flick. Toch staat 1899 voor de avondwedstrijd nog slechts één punt achter op vierdeklasser Leipzig.