donderdag, maart 28, 2024
HomeBasketballBayern mist coup in Barcelona en is uitgeschakeld in de Euroleague

Bayern mist coup in Barcelona en is uitgeschakeld in de Euroleague

Game 5, de beslissing! De Beiernaren hielden in de eerste helft goed stand tegen de grote favorieten uit Barcelona, maar na de pauze trokken de gastheren aan het langste eind en vernietigden de droom van München op de Euroleague Final Four.

De basketballers van FC Bayern München hebben de verrassing in de Euroleague op het nippertje gemist. Een zwak derde kwart veroorzaakte dinsdag de 72:81 (37:31) nederlaag in de beslissende wedstrijd bij titelfavoriet FC Barcelona en de 2:3 in de best-of-five serie tegen de Catalanen. Terwijl Barcelona in de Final Four zit (19/21 mei in Belgrado), zit het Euroleague-seizoen erop voor de ploeg van coach Andrea Trinchieri.

“Enorm respect voor het team,” vertelde Bayern algemeen directeur Marko Pesic aan Magentasport. “Natuurlijk zijn we teleurgesteld dat we het niet gehaald hebben. Je zag vandaag hoe belangrijk thuisvoordeel is.” De gastheren begonnen geconcentreerder dan de vorige keer in München. De Beiernaren waren echter niet onder de indruk van een 2:7 (4e minuut). Met een 11:0 run draaide de ploeg uit München de wedstrijd om en stond aan het eind van de eerste periode ook 19:18 voor.

Terwijl Barca-voorzitter Joan Laporta toekeek, misten beide clubs veel kansen in het tweede kwart. De verdediging domineerde aan beide kanten tot de twee sterke Nick Weiler-Babb en Ognjen Jaramaz Bayern een 37:31 voorsprong bezorgden met twee succesvolle afstandsworpen net voor de pauze. “Op kleine dingetjes na, was het in orde,” zei coach Trinchieri in de rust.

Barcelona and Mirotic turn up the heat

Maar Bayern kreeg na de pauze geen vat op voormalig NBA-prof Nikola Mirotic. De voormalige speler van Chicago Bulls zorgde samen met de scorende Italiaan Nicolas Laprovittola weer voor de ommekeer. Aan de andere kant troffen de pogingen van München zelden doel. Daarom ging Barcelona de slotperiode in met een voorsprong van acht punten dankzij een 29:15 in het derde kwart.

Opnieuw Mirotic zorgde met een driepunter voor de eerste Barça voorsprong met dubbele cijfers. De Beiernaren kwamen hier niet meer van terug, terwijl de Spanjaarden hun klasse konden tonen. De beste scorer voor het team uit München was Othello Hunter met 18 punten. De uitblinkers Laprovittola (26 punten) en Mirotic (20) scoorden de meeste punten voor Barcelona.

FC Barcelona – Bayern München 81:72 (31:37)
Topscorers voor Barcelona: Laprovittola (26), Mirotic (20), Calathes (10).
Beste werpers voor München: Hunter (18), Jaramaz (17), Weiler-Babb (10)
Eindstand play-off: 3:2